Nasihat yang terbaik untuk kehidupan seharian

Laman Utama Artikel Bahasa

Sejarah dan geografi

Anda boleh belajar dari sejarah dan membaca tentang geografi dan sejarah dunia. Sejarah Rom, Eropah, Amerika, Asia.

---------------------------------------------------------

Bagaimana enjin stim | Rekacipta

? Bagaimana enjin stim Berpandukan idea bagaimana untuk membina mesin yang akan bekerja untuk dia, manusia biasanya dibebaskan, ditukar atau diarahkan, kuasa-kuasa yang wujud secara semula jadiBerpandukan idea bagaimana untuk membina mesin yang akan bekerja untuk dia, manusia biasanya dibebaskan, ditukar atau diarahkan, kuasa-kuasa yang wujud secara semula jadi Apabila air dipanaskan hingga takat didih, air menjadi gas, yang dipanggil. wap. Para bertujuan untuk mengembangkan, iaitu, yang menolak ke tepi dan ke hadapan semua yang mendapat dengan cara stim enjin kuasa wap yang digunakan untuk menggunakan menjalankan tugas-tugas tertentu.
Apabila anda melihat ke dalam cerek air yang sedang mendidih, anda akan melihat stim yang terlepas melalui teko batang. Jika penutup batang topi dan tudung teko akhbar tangan, topi akan terbang dengan hebat. enjin stim agak mengingatkan teko di mana tudung naik dan turun, tetapi tidak jatuh dari teko. manakala tudung meningkat dan jatuh, boleh melakukan sedikit kerja, omboh enjin stim dipanggil penutup.
Ramai orang telah cuba untuk membuat enjin stim, tetapi mereka tidak tahu bagaimana untuk menyelesaikan masalah-masalah tertentu. Dalam sesetengah kes, wang yang terpaksa berada di bawah tekanan hebat untuk melakukan kerja yang khusus, dan pada tekanan yang tinggi akan datang kepada letupan. Dalam kes lain, air akan berulang kali hawks, dan sebenarnya menghabiskan banyak arang batu.
Akhirnya, James Watt mencipta enjin stim yang kuasa stim yang merebak secara langsung ke atas omboh semasa lejang kuasa mesin. omboh enjin stim yang dibangkitkan oleh satu meter di dalam silinder melalui tekanan stim. Kemudian ia berat omboh dan rod omboh turun ke kedudukan permulaan. Sebagai pasangan itu memasuki silinder semasa lejang omboh keseluruhan, membelanjakan wang yang banyak. Dalam enjin stim moden sedikit stim yang memasuki silinder. kerja kebanyakannya dilakukan oleh berkembang stim .
Kemudian, Watt menambah sebahagian ketiga enjin stim - kapasitor ini merupakan ruang kosong, yang dikaitkan silinder melalui injap paip stim akan masuk dewan itu dan sekali lagi memeluwap menjadi air sebelum mereka telah dilepaskan. dari kebuk tambahan ketiga Watt
untuk menyempurnakan enjin stim terdiri dalam hal ini. beliau telah menemui satu cara untuk memaksa stim yang menolak omboh dalam kedua-dua arah Daripada menggunakan berat udara untuk menolak omboh ke bawah, ia adalah disusun supaya stim yang semata-mata, dan melakukan kerja ini. Dengan cara ini omboh bergerak ke atas dan ke bawah dengan wap. Ia adalah enjin stim dvopotisni. Omboh dalam enjin stim boleh dihubungkan dengan pam, tuil, dan sebagainya dan mesin jangka.
> TUROPOLJSKA Jurjevo spring sambutan
> firaun kematian Mesir
> Bagaimana rumah kelihatan seperti Rom |? Sejarah
> PENEMUAN AUSTRALIA Siapakah yang menurunkan ke Australia
> ARAK SEJARAH imperialis bilik bawah tanah
> KOMUNIKASI LISAN untuk bercakap
> ASAL nama keluarga kelahiran, perkahwinan dan kematian
> Lelaki di Bulan, air di Bulan
> melihat dari ruang lubang hitam
> Coklat cinta coklat
> cahaya Bima Sakti
> perkauman DALAM kesaksamaan America
> destinasi pelancongan masa depan Bumi di China
> piramid ATAS gambar landskap MARS
> Etimologi nama keluarga berlakunya
> Bagaimana Ford menghasilkan model T |? Sejarah
> dinosaur melihat karnivor
> PERANG AWAM DALAM SPAIN
> Bagaimana pejabat pos |? Sejarah
> MASA PERBEZAAN Croatia America zon masa