Nasihat yang terbaik untuk kehidupan seharian

Laman Utama Artikel Bahasa

Sejarah dan geografi

Anda boleh belajar dari sejarah dan membaca tentang geografi dan sejarah dunia. Sejarah Rom, Eropah, Amerika, Asia.

---------------------------------------------------------

Bagaimana Marco Polo datang ke India | Sejarah

? Bagaimana Marco Polo datang ke India Dalam XIIIXIII Century, apabila seluruh Eropah untuk membangunkan dan mengukuhkan bandar Bersama dengan mereka dan membangunkan cara bertukar-tukar barangan dan buruh, kelas sosial yang baru -. Peniaga, yang dalam jangka pendek terakru kekayaan sebenar gembira di kalangan mereka adalah mampu untuk membeli dan kapal-kapal yang boleh belayar ke tanah jauh, sehingga kini dikenali hanya dengan cerita-cerita yang telah diedarkan kira-kira mereka.
India, satu istilah yang merujuk kepada seluruh Timur, adalah yang paling terkenal di negara-negara ini melalui pedagang Arab yang sebagai mediator antara Asia dan Eropah dari negara-negara ini datang kepada perasa dan rempah, yang sangat dihargai oleh orang Eropah Bagi bandar dengan tradisi maritim, memulakan Karier pertama ke Timur Antaranya ialah yang Genoa yang paling penting dan Venice -. Venice -

Terdapat banyak usaha yang tidak berjaya seperti saudara Vivaldi. dari Genoa 1291 dengan dua sailboats dan Joy St Anthony, datang ke pantai Afrika, berfikir telah menemui cara mereka ke India, yang dengan cepat akan mendapat produk Timur, dan ia tidak lagi akan bergantung kepada perantara. Lebih pernah mendengar daripada mereka.
penjelajah Portugis Vasco da Gama dalam usaha selama dua abad selepas satu percubaan yang berani Vivaldi saudara berjaya belayar di seluruh Afrika.
keluarga saudagar Venice Polo mengikut dokumen dari abad ke-15. berasal dari Korcula, dapat melalui seluruh tanah besar Asia Timur Jauh. Sebelum mereka, kali ini cuba untuk menyeberangi Friar Giovanni da Pian del Carpino, yang pergi dari Umbria dan kaki datang ke Mongolia. Pada kali kedua anda Nicholas Polo mengambil dan Marko anaknya, yang mempunyai 17 tahun. Bermula melalui laut dari Venice, bapa dan anak datang dengan kapal di Syria. Dari sana mereka pergi ke negara-negara Arab ke utara dan menyeberangi Himalaya datang ke Beijing.
Great Kublai Khan menjadi rakan Mark. Tidak lama kemudian, beliau telah diterima di kalangan penasihatnya dan banyak tugas yang diamanahkan kepadanya oleh seorang pemuda, dua puluh tahun kediaman di dalam sebuah istana yang menakjubkan, yang dibenarkan untuk mengetahui adat resam, bahasa dan tingkah laku Timur mitos. cerita-Nya, apabila pulang ke tanah airnya, Venice kekaguman yang disebabkan. Keajaiban
acara yang dihuraikan oleh rakannya dari sel penjara, di mana beliau bercakap mengenai pengalaman beliau. Mark selepas kembali ke Venice, selepas pertempuran berhampiran Korcula, dekat Genovljani. Mark buku mempunyai pengaruh yang tegas dalam era penemuan yang hebat. peta geografi di Timur Jauh selama berabad-abad telah dibuat hanya selepas travelognya beliau buku yang berjudul.
A Million Mark bercakap tentang China, pernah berkata: Berjuta-juta orang, berjuta-juta kekayaan, berjuta-juta askar ...
Hari ini adalah buku yang dikenali sebagai tajuk Itali: Il juta, dan ketiga ialah buku yang diterjemahkan dan yang paling dibaca secara meluas dalam sejarah manusia selepas Kitab Suci dan Quran.
> ASAL nama keluarga kelahiran, perkahwinan dan kematian
> BULAN DAN BINTANG suhu
> VIDEO MEMANCING AIR, haiwan di dalam laut
> Apache India Ketua Ketua
> Etimologi nama keluarga berlakunya
> perubahan iklim TENAGA DAN KERJA
> Biografi Albert Einstein
> Sebagai kuar angkasa meneroka alam semesta |? Astronomi
> Apa galaksi yang terkenal | Astronomi?
> Bagaimana mitologi Roman |? Mitos dan Legenda
> Space Permainan suhu
> pengiraan pencen sistem pencen
> kawasan kutub Kutub Utara
> Barang Kemas Mesir dan cermin solek yang kuat
> Mohorovicic ketakselanjaran penemuan
> keruntuhan komunisme di Eropah
> MASA KE MARS, Perjalanan ke Angkasa
> Bagaimana membuat kapal selam pertama | Sejarah?
> planet sistem solar pengaruh graviti
> komunis parol sebagai komunisme