Nasihat yang terbaik untuk kehidupan seharian

Laman Utama Artikel Bahasa

Sejarah dan geografi

Anda boleh belajar dari sejarah dan membaca tentang geografi dan sejarah dunia. Sejarah Rom, Eropah, Amerika, Asia.

---------------------------------------------------------

Bagaimana Marco Polo datang ke India | Sejarah

? Bagaimana Marco Polo datang ke India Dalam XIIIXIII Century, apabila seluruh Eropah untuk membangunkan dan mengukuhkan bandar Bersama dengan mereka dan membangunkan cara bertukar-tukar barangan dan buruh, kelas sosial yang baru -. Peniaga, yang dalam jangka pendek terakru kekayaan sebenar gembira di kalangan mereka adalah mampu untuk membeli dan kapal-kapal yang boleh belayar ke tanah jauh, sehingga kini dikenali hanya dengan cerita-cerita yang telah diedarkan kira-kira mereka.
India, satu istilah yang merujuk kepada seluruh Timur, adalah yang paling terkenal di negara-negara ini melalui pedagang Arab yang sebagai mediator antara Asia dan Eropah dari negara-negara ini datang kepada perasa dan rempah, yang sangat dihargai oleh orang Eropah Bagi bandar dengan tradisi maritim, memulakan Karier pertama ke Timur Antaranya ialah yang Genoa yang paling penting dan Venice -. Venice -

Terdapat banyak usaha yang tidak berjaya seperti saudara Vivaldi. dari Genoa 1291 dengan dua sailboats dan Joy St Anthony, datang ke pantai Afrika, berfikir telah menemui cara mereka ke India, yang dengan cepat akan mendapat produk Timur, dan ia tidak lagi akan bergantung kepada perantara. Lebih pernah mendengar daripada mereka.
penjelajah Portugis Vasco da Gama dalam usaha selama dua abad selepas satu percubaan yang berani Vivaldi saudara berjaya belayar di seluruh Afrika.
keluarga saudagar Venice Polo mengikut dokumen dari abad ke-15. berasal dari Korcula, dapat melalui seluruh tanah besar Asia Timur Jauh. Sebelum mereka, kali ini cuba untuk menyeberangi Friar Giovanni da Pian del Carpino, yang pergi dari Umbria dan kaki datang ke Mongolia. Pada kali kedua anda Nicholas Polo mengambil dan Marko anaknya, yang mempunyai 17 tahun. Bermula melalui laut dari Venice, bapa dan anak datang dengan kapal di Syria. Dari sana mereka pergi ke negara-negara Arab ke utara dan menyeberangi Himalaya datang ke Beijing.
Great Kublai Khan menjadi rakan Mark. Tidak lama kemudian, beliau telah diterima di kalangan penasihatnya dan banyak tugas yang diamanahkan kepadanya oleh seorang pemuda, dua puluh tahun kediaman di dalam sebuah istana yang menakjubkan, yang dibenarkan untuk mengetahui adat resam, bahasa dan tingkah laku Timur mitos. cerita-Nya, apabila pulang ke tanah airnya, Venice kekaguman yang disebabkan. Keajaiban
acara yang dihuraikan oleh rakannya dari sel penjara, di mana beliau bercakap mengenai pengalaman beliau. Mark selepas kembali ke Venice, selepas pertempuran berhampiran Korcula, dekat Genovljani. Mark buku mempunyai pengaruh yang tegas dalam era penemuan yang hebat. peta geografi di Timur Jauh selama berabad-abad telah dibuat hanya selepas travelognya beliau buku yang berjudul.
A Million Mark bercakap tentang China, pernah berkata: Berjuta-juta orang, berjuta-juta kekayaan, berjuta-juta askar ...
Hari ini adalah buku yang dikenali sebagai tajuk Itali: Il juta, dan ketiga ialah buku yang diterjemahkan dan yang paling dibaca secara meluas dalam sejarah manusia selepas Kitab Suci dan Quran.
> Bagaimana untuk menubuhkan sebuah kabel telefon di seluruh lautan | Rekacipta
> Bagaimanakah orangorang yang dilayan di Rom purba | Sejarah?
> Bagaimana kuna Croatia |? Sejarah
> Monyet Haiwan dan manusia dan cimpanzi
> Bagaimana untuk melihat makam yang paling indah di dunia |? Sejarah
> Bagaimana mitologi Yunani | Mitos dan Legenda?
> Satu lubang hitam tahun cahaya
> keruntuhan komunisme di Eropah
> piramid ATAS gambar landskap MARS
> pencemaran alam sekitar vegetarian
> Zagreb asteroid, ahli astronomi
> Bagaimana selaman kapal selam |? Rekacipta
> glasier lebur rabung
> angin utara WIND TRAMONTANA,
> PETA Mediterranean
> Bagaimana pejabat pos |? Sejarah
> ASAL HIDUP PADA alien BUMI
> Bagaimana Taj Mahal dibina |? Sejarah
> bagaimana salji jubin salji
> KOTA BAWAH bangunan AIR di laut