Nasihat yang terbaik untuk kehidupan seharian

Laman Utama Artikel Bahasa

Matematik dan Fizik

Bagaimana untuk belajar matematik dan fizik? Kategori matematik dan fizik membantu anda dalam pengiraan, prosedur untuk mengira peratusan, penambahan, pendaraban, pembahagian, pecahan akan dikira dan semua operasi matematik.

---------------------------------------------------------

Bagaimana untuk menggunakan merkuri dalam termometer |? Kimia

? Bagaimana untuk menggunakan merkuri dalam termometer b / B Pernahkah anda terfikir bagaimana datang anda tidak menggunakan mana-mana unsur kimia yang lain untuk mengukur suhu dalam termometer Kenapa hidup
Mercury adalah unsur kimia?? dalam sistem berkala unsur memakai simbol Hg? b / B Pernahkah anda terfikir bagaimana datang anda tidak menggunakan apa-apa unsur kimia yang lain untuk mengukur suhu dalam termometer Kenapa hidup
Mercury adalah unsur kimia dalam sistem berkala unsur-unsur memakai simbol Hg. nama datang dari perkataan Latin air Raksa bermaksud perak cecair. Ia adalah berat, logam putih keperakan yang cecair pada suhu bilik, dan dicirikan oleh fakta yang kurang menjalankan haba dan elektrik.
-satunya cara untuk Kami mengukur haba badan dengan cara tindakan dan haba dalam mata pelajaran tertentu dan berdasarkan perubahan haba yang menyebabkan dalam kes ini. Dan anda boleh memahami mengapa ini begitu. Haba dan perubahan punca sejuk dalam banyak bahan dan objek. termometer diperlukan bagi apa-apa bahan yang akan, pada suhu yang sama, sentiasa berkelakuan yang sama.
telah dijumpai masih hidup terutamanya amat sesuai untuk tujuan ini. Haba menyebabkan pengembangan merkuri, tetapi ia masih merebak yang sama pada masa yang sama suhu. Kerana merkuri dimasukkan ke dalam tiub kaca dan isteri, apabila tiub dipanaskan, mengembang dan menimbulkan titik yang sama pada tiub apabila ia terdedah kepada suhu yang sama.
Menambah skala tiub kaca akan mendapat sebuah termometer mudah skala
kita perlu tahu yang tahap merkuri memanjat. lubang termometer moden dalam tiub adalah sering lebih nipis dari rambut seorang manusia, dan biasanya tidak lebih besar daripada pin. penebalan Ball di bahagian bawah tiub dan tiub sendiri telah diisi dengan kuantiti merkuri yang perlu untuk boleh untuk mengukur suhu tertentu. Kemudian tiub ditutup, dan supaya hujung atas dalam suasana kekosongan, atau ruang tdk Berangin, atau gas seperti nitrogen. Dalam tiub raksa naik dan jatuh, selaras dengan suhu di sekeliling termometer
biasa digunakan dua skala Celsius dan Fahrenheit Celzijevoj skala sepadan dengan sifar suhu di mana air membeku, dan tahap seratus sepadan dengan suhu di. air mendidih. Pada skala Fahrenheitovoj takat beku atau takat beku air yang terletak pada 32 darjah dan takat didih atau takat didih 212 darjah.
Apabila anda menggunakan termometer untuk mengukur suhu badan turus merkuri berada pada titik tertinggi bahawa ia telah mencapai selama, rasa tidak suka tiub, jangan drop down.
> Apakah maksud dan Ketimbulan |? Fizik
> Prana YANG NOMBOR Satu contoh nombor genap
> melihat caj matahari elektrik solar akan elektronik menggoreng
> Apa yang menyebabkan menjadi debu |? Fizik
> Bagaimana untuk membaca teori relativiti Einstein |? Fizik
> Bagaimana hingar | Fizik
> Eksperimen Fizik
> Bagaimanakah gema echo | Fizik
> Bagaimana kita melihat warna | Fizik
> CARA CONVERT pecahan kepada nombor perpuluhan pecahan kepada nombor perpuluhan nombor
> Bagaimana kita melihat pantulan pada cermin |? Fizik
> penemuan saintifik Sejak datang kepada penemuan
> Bagaimana untuk mendapatkan bukan keluli berkarat |? Kimia
> mengambil NOMBOR faktor mudah
> Bagaimana dengan pemeluwapan |? Kimia
> Bagaimanakah daya empar |? Fizik
> APAKAH NOMBOR ASLI nombor tabii dalam matematik
> CARA CONVERT nombor persepuluhan DALAM Pecahan nombor Perpuluhan pecahan
> Bagaimana untuk menjelaskan kemagnetan |? Fizik
> CARA CONVERT KM / HUM / S Menukar kilometer ke meter dalam saat