Најдобри совети за секојдневниот живот

Дома Артикли Јазици

Бебиња и деца

Заштита за деца - за сите здравствени и хигиенски за бебиња и деца, бебе облека, детски носат, пелени, дентална хигиена и храна за бебиња.

---------------------------------------------------------

формалности за крштевање на детето Римокатоличката црква

формалности за крштевање на дететоКрт.от дете крстен треба да се јавите во канцеларија парохија во однапред - за мене најмалку 3 недели пред предвидениот датум на крштевањето мора да се земе во предвид дека во некои парохии, крштевки се одржуваат само во одредени денови / часови ... br Ако сакате да се вашето дете крстен во друга парохија од тоа да се дете, пред да одат на парохија во која детето и да се добие писмена дозвола за крштевање во друга парохија IDIVIDI: Пред да замине во канцеларија, ќе ви треба:
податоци кумови: име, возраст и местото на живеење, раѓање dzieckaakt свадба - што треба да стапат во брак во црквата - / ul
кумови обично мора да ги исполнуваат следниве барања:
смеат да бидат постари од 16 години - ова правило постои со согласност исклучок парохијата на која тие припаѓаат - мора да поднесе уверение издадено од страна на религијата парохија на која тие припаѓаат, пред крштевањето, тие мора да одат на исповед и се еден и ист потпис на хартија потврдува разбира исповед, светата тајна мора да биде bieżmowania - ова правило како што е наведено Како години -. .. / ul Ако утврдувањето на крштевање во адвокатска фирма добива четири карти, кои се потврдени за исповед пред крштевањето, родителите и кумови пред Крштевањето Крт.от често, постои обврска да учествуваат на конференцијата подготовка за крштевање треба да учествуваат во дека и родителите и кумови на состанокот, можете да научите како да се справи со крштевањето -. прашањето за тоа каде да се застане, кој треба да го направи она што, итн - но пред се тоа е потсетник на она што се случува во светата тајна на крштевањето Крт.от картичка сведочи за исповед и. сведоци верски кумови обично се добиени непосредно пред крштевањето - светилиште - каде што беше да се појави во родителите и кумови да го потпише документот Крштение - влез во книгата -. Крт.от
> Што значи тоа дека мојата 1месецгодишната ќерка во август bezprzerwy свиткување
> Како да се ослободите од лулка капа
> Забава учење
> Како да се признае дека трудот се приближува кога одам во болница
> Како да се учат на вашето дете да медиокритет обука медиокритет
> Како да се одреди плодна дена плодна дена на испуштање, слуз - како плодна дена
> Како да се дои |? Семејство
> Како да се препознае дислексија кај деца
> Календар за вакцинација
> Забава и игри во првата година од животот
> Што да правите ако вашето дете не слуша нас?
> Како да се биде добар баба
> Како да се биде добар баба
> Мој 3месечен син да го стори истото куп ќе мора да има термометар за да му помогне денес Bebilon пијат млеко и истото Ова е уште млеко хуманистичките науки, Нан, Isomil, Nutramigen ...
> Колку често бебе треба да се јаде
> Како да се ослободите од лулка капа
> Како да се учат на вашето дете да го користите медиокритет
> мојот 5 месеци ќерка не сака да се напие mleka.na ден успеа да го добие во печатот и во сонот на 300ml.zmienialam но млекото и ништо друго pomoglo.badania урина култура и морфологија се појави dobrze.jesli за други оброци јаде dobrze. zajadaти август
> почетнички како да се помогне на вашето дете
> Развој со bebe месеци вашето бебе за еден месец и деца од 2 месеци