Најдобри совети за секојдневниот живот

Дома Артикли Јазици

Пари

Совети за трансфер на пари, пазар стапки, кредити, кредитни картички, билансот на трансфер, високи каматни заштеди, ниски каматни кредити.

---------------------------------------------------------

Како да управуваат со буџетот на домаќинствата

Како да се справат со семејството буџетските расходи Правилно планирање може правилно да се справат со семејниот буџет u / uКрт.от правилно планирање на расходите правилно да управуваат со буџетот на домаќинствата u / u Не се биде економичен во исто квалитети кои своите пари мудро да се кандидира на буџет што не ја надминува цената на приходи .. Крт.от оценка треба да се повлечат? - Можете да ги купите специјално создадени компјутерска програма - од најпознатите потребно и најмалку важно, месечни трошоци, кои треба да содржи:
шопинг - продавници, хемикалии, облека, училиштен прибор - месечни надоместоци поврзани со домување - кирија, струја, вода, гас, телефон, ТВ + интернет - надоместоците поврзани со одржување на автомобил - трошоци за гориво, такси за паркирање / складирање - расходи за хоби, интереси и дополнителни наставни активности - спортски, културни и забавни - трошоци во врска со мали задоволства - на пример: дополнителни бонбони -, подароци за различни прилики / ul
главната нешто што ние треба да се разгледа во правењето на нашите цена на месечни примања. трошоци не треба да надмине. IDIVIDI: Rozplanujmy такси и го зема коверт во кој ќе го задржи на пари за разни трошоци секој месец.
Потоа треба да размислуваме за тоа кои производи, како и од каде што може да даде слична ситуација да потрошат пари на интерес: ... спортови и одење во кино / театар / паб не мора целосно да се откажат од своите омилени начини на трошење на слободното време, Но, може да се ограничи нивната употреба да се биде внимателен Крт.от поени! мора да плати редовната стапка, за секој заостануваат може лошо да се одрази врз нашиот буџет следниот месец. IDIVIDI: секој може да се научат да управуваат со буџетот на домаќинствата, само добра организација и не преценуваат нивната способност да го плати.
> Како да се даде команди
> Како да се надмине заморот на работа
> Зошто да инвестирате во обуката?
> Како да се напише сценариото
> Фенг шуи на работното место, или што да се промени за да се успее во професионалниот живот
> Како да напишете добра мотивационо писмо
> Како да се подобри видот
> Како да се однесуваме во интервјуто
> Промени во задолжително осигурување на моторни OC
> умот мапирање како да белешки
> Почнувајќи градинка / Детска клуб кои услови треба да се исполнат со цел да ги отвори
> Како да се мотивираат за работа
> Какви видови на патничко осигурување?
> . Како да се обезбеди локален
> ДЕФИНИЦИЈА за корупција и злоупотреба на власта Крт.от
> Како да се зајакне самодовербата
> Како да се преживее работат со мамурлак
> Што прашања да побара вашиот работодавец за интервју? ?
> Како да се стане чудни
> Како да се биде добар менаџер