Најдобри совети за секојдневниот живот

Дома Артикли Јазици

Здравје

Совети за здравјето како препознавање на симптомите на алергии, депресија, лекување од алкохолизам, најдобар лек за мигрена. Сè, од здрава храна за здравственото осигурување.

---------------------------------------------------------

Како на згрутчување на крвта | здравје?

Како што крвта засирува Младите здрава личност може да ја изгуби цела третина од вкупниот износ на твојата крв, но сепак ќе преживееЕден млад здрав човек може да изгуби една цела третина од вкупниот износ на твојата крв, но сепак ќе преживее Континуирано крварење или загуба на крв кога сме болни може да биде многу опасно Крт.от Природа нè заштити од оваа опасност со тоа што се.. крв обдарени способност да тромб. Но, ако згрутчување се случи во циркулаторниот систем, тоа би можело да биде исто толку опасни. Кога крвта се става во многу мазна и подмачкан стаклен сад, тоа ќе подквасвам! Ако Уживајте во крвта на стакло прачка, тоа нема да коагулира повторно, но кога ќе се земе дрвен стап, почна да тромб |... Така, се чини дека потребните површина е нерамна или повреда на крвните садови за да започне процесот на коагулација на крвта IDIVIDI:
коагулацијата на крвта - коагулација - процес кој се случува по повреда на крвните садови, а потоа постои формирање на згрутчување на крвта - тромб -.., затка со која се затвора крвните садови Кога прекршувања се помалку крвни садови кои нормално процес околу десет минути во процесот се вклучени околу мускулното ткиво, оштетени крвни садови, тромбоцити - крвни плочки - и повеќе од 20 различни протеини, познат како коагулациони фактори - фактори на коагулација -.. IDIVIDI: Прво, крвта чини многу фини конците една супстанција наречена фибрин Овие теми се дадени во сите правци и да се создаде еден вид на мрежа. Тие заробени сите крвни зрнца, само што се веб на пајакот фати инсекти. На ова место, крвта ќе престане да се движат и се претвора во еден вид на езерцето со стагнантна крвни зрнца.
Фибрин теми се силни и многу еластична крвни зрнца и да ја задржите поврзани со тромб. згрутчување на крвта е приклучок дека природата создаден за да не заштити од загуба на крв. згрутчување на крвта време не е ист за сите луѓе. Има луѓе чија крв засирува многу бавно или тоа не се случи тромб. Оваа болест е наречена хемофилија.
> Прва помош за крварење, за да се спречи крвта - компресија завој и стегање екстремитети
> флексибилно работно време, Усогласување на biorhythm
> Витамини за нокти, здрави ноктите и косата, како да се одржи вашата пирони
> . Како да ја намалите тежината брзо
> . Како на телесната тежина 10 кг
> Чај за добра ноќ за чај љубовници - природен лек за несоница природен лек за потенција
> . Што е Даунов синдром
> операција на катаракта
> . ОЦЕТ како лек
> .. Третманот на главоболки
> психолошки проблеми
> Како да ги препознаете депресија
> За да се обесхрабри слатки
> Ласерски заб Белење
> Како да се третираат неврозите на срцето
> синусите главоболки
> Лаванда етерични масла, против главоболки
> Витамин А
> Нега после шанса
> витамин Б комплекс