Најдобри совети за секојдневниот живот

Дома Артикли Јазици

Разно

Разно категорија ги вклучува содржини од различни сфери на животот. Овде можете да најдете совети за спорт, пари, уметност ... Кои се здравствени придобивки од брзо одење, рекреација терапија, комуникација и различни интереси.

---------------------------------------------------------

Како да врапците знаат кога треба да се движат |? Биологија

Како да врапците знаат кога треба да се движат Миграција на птици има фасцинирани и привлече човек од почетокот на историјатаНа миграција на птиците е фасциниран и привлече човек од почетокот на историјата. Дали сте знаеле дека Хомер пишувал за тоа околу, 1000. Во п.н.е.? Дали сте знаеле дека ќе се зборува за миграција на птиците во Библијата? IDIVIDI: Да познатиот грчки филозоф Аристотел проучувале овој феномен? IDIVIDI: Дури и денес, по многу илјадници години, ние не може целосно да се објасни оваа чудна појава - миграција на птиците. Според овој термин што значи сите движења на птиците на југ во есен и на север во пролетта, и движењето на птиците од низини да висорамнини, или од внатрешните делови на брегот. IDIVIDI: Тоа е лесно да се најде причините за миграција на птиците. Во потоплите региони се дефинитивно се движат, бидејќи некои птици не може да издржи зимата. Сите оние кои се птици, кои се главните храна инсекти и мали глодари во зима не можат да најдат храна. Сепак, надвор температурата не принуди на птиците да мигрираат. знаете дека вашиот Девствени соба веројатно беше во состојба да преживее надвор од студените зимски денови, кога температурата падна до 45 степени под нулата, под услов се разбира да се најде доволно храна? Кое причина за мигрирање птици, а има повеќе птици да се знае вистинското време кога треба да оди на долго патување? Птици секогаш се движи во исто време и секоја година, штом убаво дена. А Што е најсигурен и неисцрпно точни стоп знак дека убаво дена? Должината на денот! Се претпоставува дека птиците може да се открие како резултат на пократки денови - повеќе во пролетта, се разбира - и дека тие се чувствуваат најдобро сигналното ѕвоно, кој од нив бара да лета на долг пат. Од птици на пареа во текот на летото, а тој факт е поврзан со проширувања на птици. Само што овој пат на миграција на птиците во северниот дел. Тогаш некои птица жлезди почнуваат да лачат одредени течности - секрети - дека помош Мате. И тоа редовно се случува во пролет. Птици чувствуваат потреба да се парат и лета север, каде што ќе преживее до пролет. И така на самиот ден должина, како и исчезнувањето на доволни количини на храна се најдобар знак дека птиците се инструкции за потоплите поднебја. И нагонот на размножување, кој се јавува во пролетта, што укажува дека е време да оди на северните региони. Тука, се разбира, постојат и други фактори кои се непознати за нас, за сега, но ние веруваме дека овие причини се основа на вистински одговор на оваа енигма мигрирање птици.
> . да се договорат стрелец и лав
> единица за должина стапка од еден километар како милји и милји на море
> Колку е часот во Москва, Русија во тоа време, временските зони во Русија
> Како да се поврзеш со академици
> Како да го поставите на прибор за јадење на маса
> Богот на виното
> Свадба букет - избор на бои
> . Како да се избере Лето Cz 2
> Дали е тоа вреди да се купи гуми, кога временските услови под кои тие се навистина ефикасни?
> Мал совет за монтажа без завртки и клинци
> Како да се купи ковчег
> Исхрана со јаболко
> Како да се отстрани мирисот на цигари - чадот од цигарите и мирис на чад
> Еколошки и економски пристап за чистење
> Бог Арес
> Како јапонски кажам дека те сакам, сакам на јапонски, јапонски учење
> .. да се договорат Близнаци и рак
> Како да се покријат минус и совети за зачувување на - животот во позитивна
> вербалната злоупотреба и понижување груба зборови
> Како да се отстрани мраз од прозорецот