Најдобри совети за секојдневниот живот

Дома Артикли Јазици

Математика и физика

Како да се научат математика и физика? Категорија математика и физика ви помага во пресметување, постапката за пресметување проценти, собирање, множење, делење фракции да се пресметува и сите математички операции.

---------------------------------------------------------

Како што водата се претвора во мраз |? Хемија

Како водата се претвора во мраз Ние сите знаеме дека на мраз вода во цврста состојба на материјата, но тоа се сведува на тоа, се објаснува во текстотНие сите знаеме дека на мраз вода во цврста состојба на материјата, но тоа се сведува на тоа, се објаснува во текстот Ако реки, езера и бари замрзне од дното нагоре -. Нагоре наместо надолу од дното , многу важни работи во животот ќе биде доста различни не само што ќе промената на климата во светот, но ќе ги споделите со суштества кои живеат во вода целосно исчезна IDIVIDI: Еве како на вода во езерцето се претвора во мраз.! барот каде што воздухот станува студено, ќе се излади на горниот слој на вода. Овој слој станува потежок од потоплите пониските слоеви и паѓа на дното. Овој процес се повторува се додека целата вода во езерцето не е на температура од околу 4 ° C . |!. Сепак, температурата останува да паднат кога на горниот слој на водата станува постудено од 4 ° C, останува на врвот, бидејќи водата постудено од 4 ° C станува полесно Ако температурата останува во точката на замрзнување - замрзнување - од 0 степени целзиусови Вага, и ако вие сеуште во опаѓање, почнуваат да се создаде мали кристали. Секој кристал има шест нозе. Кога тие се спојат, создавање на мраз, и водата наскоро беше покриен со мраз капак. мраз понекогаш е јасна, понекогаш не. Тоа е затоа што капка вода кога замрзнува објавен од страна на тенките воздушни меур. Оваа капа фаќа проширување на кристали. Што повеќе кристали формираат во текот на мраз капа и станува матна. Ако водата под мраз се движи, мали капи се собираат воздухот и мразот станува проѕирен Водата е еден од неколкуте супстанции кои не се собираат кога од течни и цврсти предиво Кога водата се претвора во мраз, таа може да се прошири до една деветтиот -.. деветтиот - неговиот волумен, така што девет литри вода добива десет литри на мраз! Кога водоводни цевки се скршени, зима или ладилникот во колата тоа се случи, бидејќи водата е замрзнување и немаше простор за мраз кој има поголем обем на вода! IDIVIDI: Значи да се биде внимателен кога ќе кул стакло шишиња што е можно побрзо и стави ги во замрзнувач за да се избегне пукнатини на стаклото.
> Како да се купат алкохол |? Хемија
> Како да читате Ајнштајновата теорија на релативност |? Физика
> Паралелно паркирање формула како парк
> Кои се природни броеви На природни броеви во математиката
> Како да конвертирате децимален број ВО Фракција Десетични броеви фракции
> Која е смислата и Пловни |? Физика
> преземање на БРОЕВИ едноставни фактори
> Како да се сфати на густина на материјата |? Хемија
> Како можеме да видиме во одразот во огледалото |? Физика
> Како е ехо ехо |? Физика
> Како да се излезе со кондензација |? Хемија
> Како да го користите живата во термометар |? Хемија
> Како што водата се претвора во мраз |? Хемија
> Кои се прости броеви Премиерот броеви до 100
> Ludolfov број ЈУ обем и дијаметар на кругот
> Како да се не рѓосаните челик |? Хемија
> Како да го користите вакуум |? Физика
> како да ги распредели бои од божилакот |? Физика
> Како да конвертирате фракција на децимална фракција на децимална број
> научни откритија Откако дојде на откривањето