Најдобри совети за секојдневниот живот

Дома Артикли Јазици

Разно

Разно категорија ги вклучува содржини од различни сфери на животот. Овде можете да најдете совети за спорт, пари, уметност ... Кои се здравствени придобивки од брзо одење, рекреација терапија, комуникација и различни интереси.

---------------------------------------------------------

Како да ги учат вашите деца

Како да се учат на вашето дете Ако се обидеме да учат на вашето дете да се напише slovoi razumijekako што не да направите или кога се раскажуваат приказна и не разбирам нешто, тоа ćemoodložiti работи на развој на пишувањето, но понекогаш се врати во problemdok детето не само подготвена да се разбере.. IDIVIDI: УЧЕЊЕ nekimvještinama доколку не се преземат наскоро Posljedicatakvog работа може да се исклучи интерес и мотивација за учење и vještineali и учење во принцип, дека детето станува незаинтересирани Odlaganjeučenja нешто за својата развојна фаза може да доведе dotrajnih штета на способноста за извршување на одредени активности. Kakoprepoznati дека детето е ментално подготвена за некоја акција? подготвеност, подготвеноста е термин кој значи дека детето е подготвена за учење, читање, пишување, и е призната од страна на детето со леснотија успешно savladavazadanu вештина или знаење. Потоа се најдобро време zasavladavanje оваа задача. Тоа значи, ако ние се обидуваме да учат на вашето дете dapiše писмо и тоа не се разбере како да се направи или кога зборуваме pričupa не разбере нешто, ние ќе ја одложат работи на развој на пишување alipovremeno враќање на проблемот додека детето едноставно не е подготвена дека toshvati. притискање и упорност може да се создаде отпор кај детето zaučenjem било која содржина-nezainteresiranost.EmocijeDječije serazlikuju емоции на возрасни емоции, тие се спонтани и едноставни. Влијаат sunjihov дел. Овие се видливи знаци на емотивен израз - гестови, изразите на лицето, да плаче и sl.Plač првата и најважната форма komunikacijebebe, novorođenčeta.Kod два месеци бебе со солзи се случи Isuzu Со четири недели на детето се јавува НАСМЕВКАТА kojiizražavaugodu гневот -.. лутина се емоции кои се резултат fizičkenelagode-незадоволство со детето. глад, болест, поспаност situacijekad првото дете е нервозно. И ако раздразливост, лутина, dijetemisli дека може да се постигне она што го сакате брзо станува oblikkomunikacije лутина и агресивност, и потоа. koddjeteta зошто родителите треба да го признае на проблемот - поспаност, глад, итн, и се занимаваа нему да му даваат uzjasno знаеш дека се разбере дека гладни, итн Но, тоа не одговори možetako дека не треба, и не се поколеба во исполнувањето на желби njegovihtadašnjih јасно му покаже да биде. не вреди гневот takavnačin шоу. Момци се повеќе склони кон лутина и бес од djevojčica.Ljutnja не може да се искорени, но може да се намали. треба izbjegavatisituacije кои предизвикуваат лутина. На пример, ако не две деца не можат да им овозможи на возрасните nikakozajedno на децата од провокативна . забава Ključnaosobina човек, кој влијае на емоционална стабилност на човекот, načinizražavanja Фрустрацијата се темперамент Од третиот mjesecakarakteristike темперамент се видливи три типа poTomasu темперамент:. 1. Лесно дете - Позитивен во нови ситуации, персонализација, комуникативни, без стравот, кочници, - реагира малку bezvelike burnosti - Лесно се прилагодува на нови ситуации -. исхраната, спиењето, потребата uredni.2 тешко дете - негативно расположение, брзо реагираат, - одговара на негативна ситуација - укажува на проблем uponašanju.3 бавна, бавна-здржано дете прилагодливост. - Blagintenzitet реакција Хипократ ПОДЕЛБА LIČNOSTIKOLERIK -. Лесно seodlučuje за акција - често возбудува, - Лесно е лути - чести конфликти sadrugima -. често ненадејна и сериозни реакции sanguinic брзо реагираат не aliosjećaji трае долго и не се силни, како што се лутина, тага , итн - во негативен расположение Lakomijenja позитивни и обратно -. склони suvedrom LL-, -. брзо, но слаба reakcije.FLEGMATIK-Тивка, мирна, малку чувствителни, ранливи човек слаби-слаби и sporereakcije меланхоличен, ретко реагира и реагира кога тој činiintenzivnim чувства кои траат долго -. одговара првенствено да onošto е поврзано со неговата личност - тоа е тешко да се одлучи, слабо jepokretljiv -. А чувство на тага и вознемиреност преовладуваат Načinreagiranja -. темперамент зависи од тоа како животната средина се однесува prematakvoj лице. прилог на темперамент, постои уште една многу важна osobinavezana за секој човек - KARAKTER.Usko е поврзано со моралниот кодекс - храброст, решителност, иницијатива, послушност, нестабилност, согласно ронки ... на карактерни црти Авто-контрола е osobinakoja мора. се развива за да се намали интензитетот на гневот naučitida дете треба да се каже дека топло, тажни, но тоа не ја покаже својата тага ljutnjuagresijom или плаче STRAHIznenada, неочекувано -... се situacijekoje предизвикуваат страв кај децата На пример, силни звуци, одеднаш исклучи ipaljenje . светлина, завиваат странци Стравот е главно stičeučenjem Значи, од некој е Овој страв е стимулирана, pokazan.Drugo-непријатни настани -. искуства може да предизвика strah.Dijete trebaupoznati до каква боја траума -. грда искуство кое може да се реши izazivalostrah соочува деца со оваа ситуација Тоа jerazlikovati и учат на вашето дете во цел -. вистински страв од нешто - dasa дете треба да се плашат од неуспех, длабока вода, оставајќи на улица - трчање надвор, итн и нереално страв дека може да предизвика LJUBOMORAvrločesta емоции меѓу деца и тага и сите возрасни, туку во drugomobliku - ZAVIST.Kod децата љубомора предизвикана од страв дека seizgubiti љубов, внимание, припадност најблиски, ако тие делат друго лице - Обично овие се: брат, сестра или пријатели.. Rađanjenovog дете е од најчестите ситуации кои предизвикуваат завист. Dolazakdrugog дете би било најсоодветно по три години, како дете životaprvorođenog ова е доволно долг период да možeposvetiti мајка на детето во емотивна смисла. пристигнувањето ново бебе со дневна подготовка Morabito - разговор со дете и доаѓањето učešćemkoliko биде во активностите, особено трпение ljubomornereakcije мајката на детето. Љубомората не е нагласена од провоцира детето како што често се прави во нашата отворена obiteljima.Postoji iprikrivena љубомора. маскирана со потешка и очигледно може да kaomokrenje во кревет, палецот цицање, пелтечење, различни стравови, одбива храна ... Авторско
> Како да се избере една девојка
> Како да се утврди свет, светот на природата, како да се ориентираат во природата
> Како храната Beavers |? Биологија
> А квадратни површина мерки зафат, катастарски наутро и квадратен инч мерење на површина
> да се согласи Овен и Водолија
> .? Кога почнав скијање ски авантура Што да се избере
> Храна за подобро варење
> Како се брановите | Географија?
> Што е беснило | Биологија?
> Како да се оди и на рацете
> Како да изберете боја за вашата коса - шампон боја на косата или постојана боја
> СНЕГОТ маж или бим, изглед
> Учење боречки вештини со дете
> Тексас Држете ЕМ POKER како да се игра
> Како да се биде добар звучник
> Како да се аплицира шминка зелени очи - шминка за зелени очи
> Како да се отстрани трн - трн во мојот прст, нога или рака
> Како се снег, зошто тоа е снег, снег се случува ...
> ренесансата сликарите датум на раѓање
> Savoir радост маса