Најдобри совети за секојдневниот живот

Дома Артикли Јазици

Разно

Разно категорија ги вклучува содржини од различни сфери на животот. Овде можете да најдете совети за спорт, пари, уметност ... Кои се здравствени придобивки од брзо одење, рекреација терапија, комуникација и различни интереси.

---------------------------------------------------------

геометриски форми круг и радиусот на кружницата

Кругот е множество на сите точки во рамнината, чија оддалеченост од određenetočke, наречен центар круг, помалку од или еднаква на одреден број, наречен радиус на кружницата.Крт.от круг е skupsvih точки во рамнина чии растојание од една одредена точка, можете zovemosredište круг, помалку од или еднаква на одреден број, кој ние го нарекуваме polumjerkruga Крт.от плоштад или квадрати е квадрат со четири ќошиња. и четири sukladnaprava согласност страници. сите 4 страници на неговата jednakeduljine, спротивните страни се паралелни со него, и дијагонали се mujednake и поделби и се сечат под прав агол. Крт.от полигон е дел од авионот граничи со затворен искршена линија или дел manjeformalno авионот граничи со директно должини дека можеме да извлечеме молив подигање дена. IDIVIDI: паралелограм е четириаголник со Dvapara паралелно спротивните страни и сообразени. Со други зборови, тоа jepresjek две ленти. спротивното агли се исто така доследни. Крт.от правоаголник е квадратни и геометриски карактер, еден вид на паралелограм sčetiri прав агол. две спротивни страни се секогаш со иста должина како дијагонала. посебна форма на правоаголник каде што сите stranicejednake должина се нарекува плоштад. должината на повеќе страни се дефинирани kaoduljina целата правоаголник, со пократок должина како и ширината на правоаголникот.
IDIVIDI: Ромб е паралелограм кој ги има сите страници од еднаква големина duljine.Karakterizira ga произволни аголот помеѓу две локации се разликуваат во реално kojamože интервал Крт.от трапез е четириаголник со . еден пар паралелни спротивните страни IDIVIDI: Триаголник е геометриска фигура што има 3 страници, 3 агли и 3 vrha.Postojetri видови на триаголници:. агли асиметрични, рамностран и рамнокрак IDIVIDI: Поделбата на четириаголник: трапез, паралелограм, правоаголник , квадрат, rombPrema најновата - и физички да ги споделат сите паралелограм - четириаголници со два пара на паралелни спротивните страни вклучува utrapeze - четириаголници со спротивни страни паралелно |.
> Како да одржите вашиот кожа мебел и мебел за чистење кожа
> психологија група, Социјална психологија
> .. 20 минути вежбање за совршен горниот дел од телото
> . поправка автоматски менувачи
> Како да се цитираат референци - списание, книга, веб-страница, Библијата, законот
> Како да се направи Бојата на пурпурот - пурпурна боја на ѕидовите
> ХРВАТСКА знаме и амблемот
> Како да се препознае лажните банкноти, фалсификувани пари - лажни банкноти
> Имајќи го во кожа и брусен чиста кожа
> предизвикува главоболки и несоница, мобилен телефон зрачење
> . Што е
> Како да се отстрани рѓа од телото
> Колку алкохол остане во крвта во телото, лек за мамурлак алкохол изреки
> На зелена боја значење, зелени ѕидови, зелена боја симболика
> Против силен мирис оцет
> Како да го форматирам хард дискот
> Haunted места во Хрватска, темна сила
> ДДВ закон
> Рамни ОГЛЕДАЛО Крт.от
> Иверица е одличен материјал за изработка на мебел за дома