Најдобри совети за секојдневниот живот

Дома Артикли Јазици

Историја и географија

Можете да учат од историјата и да прочитате за географијата и историјата на светот. Историјата на Рим, Европа, Америка, Азија.

---------------------------------------------------------

Ромул и Рем основањето Рим ЛЕГЕНДА

Легендата за Ромул и Рем вели дека тие основале Рим, и othranilaih е волк во една пештера.Крт.от вечен град на Рим според легендата бил основан од близнаци Ромул и Рем кои негуваат jeu пештера волк IDIVIDI: Овие денови на светот ја посетил фотографија сајтови во Рим kojetalijanski експерти тврдат дека luperkal или долго zagubljenašpilja На.. соба беше пронајден 16 метри под земја, под ostatakapalače царот Август за Палатин, ридот во центарот на градот, tijekomradova за обнова. гради во облик на купола е украсена со мозаици и школки šarenimmramornim. Во центарот на сводот е prikazbijelog орел, симболот на Римската империја во текот на првиот римски caraAugusta - 63.-14 п.н.е.. Во потрага на пештерата археолози seravnali ренесансата текстови врз кои таа се наоѓа luperkal ublizini неговата палата. Некои пештери се подоцна се појави на многу згради, така што дури и Дионисиј во првиот век пред нашата ера, пишува дека seluperkal тешко да ги видат. Carandini на Универзитетот Ла Sapienzavjeruje дека Ромул и Рем навистина постоеле, иако легенда на vučiciizmišljena. Легендата на Рим содржи чисти измислици, рече тој. Јас не верувам дека волк негуваа Ромулус. е мит кој е onstvorio, што одговара на еден типичен митот за опстанок junaka.Međutim, luperkal таму, Палатин ѕид, вистински и forumkoji беше центар на политичкиот живот, беше основана од страна на Ромулус. знам дека август бес на Ромул ... Затоа, ако постои luperkal iznadnjegove палатата, таа има исклучително значење , објаснува професорот. GiorgioCroci, шеф група на конзерваторите работат на реставрација на Палатин, рече дека август не беше случајно избрана на сајтот за палатата. Поточно, Октавијан беше, пред да стане император Август, Ромул мислев oprihvaćanju имиња да се нагласи дека има намера повторно да osnovatiRim. Експертите веруваат дека тој врати во храмот за да се поврзете целосно составен палата . Во антички времиња во пештерата и околу секоја беа godine15. февруари се одржа на паганскиот празник на Lupercalia во чест bogaplodnosti Luperka. Во овие мажите во ритуал на плодноста šibaližene, и укинати нив во петтиот век, папата Gelazije I
> ЖИВОТ On The Moon Крт.от вода и енергија
> Како да се погледне од најубавите гробовите на светот |? Историја
> Како да балони летаат |? Пронајдоци
> црвен џин, новата планета и констелација Персеј
> Како не на Месечината |? Астрономија
> Алберт Ајнштајн Биографија
> Mohorovicic дисконтинуитет откритие Крт.от
> старец пелтечење во говорот нарушување Крт.от
> Како простор сонди истражуваат вселената |? Астрономија
> Манифестот на футуризмот движење принципи Крт.от
> малата ледена доба климатски последици Крт.от
> Колку вода во текот на час |? Пронајдоци
> Како Европејците колонизирана Африка |? Историја
> Земја оддалеченост од сонцето
> фараоните на смртта Египет s
> Мајка Тереза ​​биографија, упокоил Крт.от
> Како Марко Поло дошол до Индија |? Историја
> Како да го изготви првиот термометар |? Пронајдоци
> Последиците од глобалното затоплување пораст на температурата
> Марк Антониј и Клеопатра коктел на отрови и дрога Крт.от