Најдобри совети за секојдневниот живот

Дома Артикли Јазици

Разно

Разно категорија ги вклучува содржини од различни сфери на животот. Овде можете да најдете совети за спорт, пари, уметност ... Кои се здравствени придобивки од брзо одење, рекреација терапија, комуникација и различни интереси.

---------------------------------------------------------

Како да се направи аквариум, аквариуми растенија и аквариум за почетници - опрема за аквариум

Опрема за аквариум е важно да се риби во аквариум штом имаат подобри услови. Аквариум за почетници, можете да се направи, и тука е како да се направи аквариум ...Опрема за аквариум е важно да се риби во аквариум штом имаат подобри услови. Аквариум за почетници, можете да се направи, и тука е како да се направи аквариум ... За одгледување во аквариуми се златните рипки кој најдобро одговара на просторот и на температура преовладуваат во соба. Значи 15-24 степени. Да креирате аквариумот треба да биде: стакло дебелина 10 мм димензии 80 x 55 - 2 единици и 60 x 55-2 парчиња, силиконски лепак за аквариуми, алуминиумски профили, 20 x 20 - (6 метри приближно), пумпа за аквариуми, светилка, филтер за филтрирање на воздухот, подводни термометар, термостат и бојлер. Кога ќе се направи аквариум е неопходно да се обезбедат услови за риба. Водни растенија се важни за аквариум живеалиште за сосема различни причини. Водни растенија собрани на супстанциите, како што се нитрати кои ја загадуваат водата за да се развива. Сепак, растенијата само да потрошите одредена сума на нитрати во нивната исхрана. Растенија во аквариум може да се подели на: позадина фабрика - сите видови на висок раст се погодни за позадина. Имаат тенденција да расте брзо, но не премногу широки. Растенија од средна висина - независни бујна растенија се чини дека се убаво да се случајни минувачи. Насловна растенија - растенија декоративни пред треба да останат мали целиот пат да не го попречуваат погледот на аквариум. Пловечки растенија - растенија кои плови на површината на водата обезбеди засолниште и риба размножување сајт. Тие мора да бидат редовно prorjeđivati ​​како што инаку може да одбие да светлина подводни растенија.
> Кога ќе отидете во ресторан ние да одбие да нарачате повеќе скапи јадења од лицето кое поканува
> Како успешно да се мијат прозорците?
> Практиката на спортот на телесната тежина
> Што се заканува трговија казни
> дефинирање на визуелна перцепција
> Како да се биде добар звучник
> Бог Зевс
> Како да се рачно миење алишта
> Како дојде до верувањето во вештерки |? Традиции
> Како да се избере чаши и како да се одреди лицето форма
> Сода бикарбона
> Како да го претстави работодавачот
> како што е наведено од страна на абењето на гумите
> Купување на стан преку нашата агенција и Комисијата агентите
> Колку е часот во Москва, Русија во тоа време, временските зони во Русија
> . Креативни идеи на училишниот одбор од кошулата
> .. да се договорат Бик и Лав
> Како да се направи пунџа, ниски chignon пунџа фризура - фризура за свадба
> КАКО против стрес финти
> психологија група, Социјална психологија