Најдобри совети за секојдневниот живот

Дома Артикли Јазици

Математика и физика

Како да се научат математика и физика? Категорија математика и физика ви помага во пресметување, постапката за пресметување проценти, собирање, множење, делење фракции да се пресметува и сите математички операции.

---------------------------------------------------------

Паралелно паркирање формула како парк

Како паркираат таму е прецизна формула за странични паркирање, а со користење на основни вештини на паркинг може да се утврди кога ќе се сврти воланот и го стави на паркинготЗа сите оние кои умираат за зад воланот на автомобилот додека се обидувал да се притисне, за нив, неверојатно, премногу мал простор, научниците открија математичка формула по која ќе Решени да го измачува паркот. Равенката е резултат на соработката помеѓу Опел и Професор математика Симон Блекбурн. Професор Блекбурн со Универзитетот во Лондон Ројал Холовеј колеџ, има смисли формула која најкомплицираните задните цел да се направи детето игра. Меѓутоа, просечниот возач, сите овие загради, и квадратни корени може да ќе донесе повеќе главоболки од паркинг. Заштеда на формула беше објавена по Opel потрошени itraživanje каде 57 отсто од возачите покажа недостаток на доверба во нивните паркинг вештини, како и речиси една третина би сакале да се вози далеку од дестинација, или дури и одат на скапи паркинг со цел да не мора да им помогнам во мал простор. - Паркинг е нешто што ние работиме секој ден и многу често ние се фрустрираат кога ние не одиме. Оваа студија беше совршена можност да се објасни по математика нешто што сите ја делиме - објасни професорот Блекбурн. Тој додаде дека формулата ќе им помогне на луѓето да разберат што е добра страна вклучува паркинг. - Ако се разбере агли и димензии на свој автомобил, тогаш ние Паркирање нема да биде проблем. Но сите ние се наоѓаме во ситуација ние не знам дали ние имаме доволно простор во паркинг, само скокови формула - Блекбурн објаснува. Формулата започнува со користење на радиусот на кружницата и да се сврти на автомобилот меѓуоскино растојание возила. Потоа, со помош на должината на носот со ширина од соседните автомобил автомобил, формула пресметува колку простор е потребно да се паркирана кола. Користење на основните вештини на паркинг може да се утврди кога да се свртиме управувачот и го стави во паркинг.
> Која е смислата и Пловни |? Физика
> Како да конвертирате km / Hum / S Конвертирај километри метри во секунди
> Кои се природни броеви На природни броеви во математиката
> Како е радиоактивност | хемија?
> Како е центрифугална сила |? Физика
> Како е нуклеарна енергија |? Физика
> Како да читате Ајнштајновата теорија на релативност |? Физика
> Како да се не рѓосаните челик |? Хемија
> Како да конвертирате децимален број ВО Фракција Десетични броеви фракции
> Како е на бучава |? Физика
> Како е ехо ехо |? Физика
> Како да го користите вакуум |? Физика
> Како можеме да видиме во одразот во огледалото |? Физика
> Како да конвертирате степени за да радијани радијани да степени
> Како да се излезе со кондензација |? Хемија
> како да ги распредели бои од божилакот |? Физика
> Како да се купат алкохол |? Хемија
> Како да го користите живата во термометар |? Хемија
> преземање на БРОЕВИ едноставни фактори
> Кои се прости броеви Премиерот броеви до 100