Најдобри совети за секојдневниот живот

Дома Артикли Јазици

Музика

Музиката е уметност, во категоријата на музика можете да дознаете она што сите различни видови на музика, класична музика, сите видови на рок музиката, хип хоп музика. Листа на музичкиот плеер, песни и стихови на песните.

---------------------------------------------------------

Star Trek Клингонски јазик

Клингонски мандат, измислен трка во популарната научно фантастика на универзумот на Star Trek, повеќето луѓе не значат ништоКонцептот на Клингонски, на фиктивни трка популарна научна фантастика универзумот на Star Trek, повеќето луѓе не значат ништо, но навивачите се згрижени симбол Чест, искреност, принципи, како и многу други световни доблести. Култот околу Klingons се толку шират дека во Обединетите Држави во 1992 година. На Клингонски јазик Институт е отворена за вашата предава на студентите на јазикот на странец трка. Виновни за сите се Gene Roddenberry, таткото на Star Trek, и Марк Okrand, лингвист кој е советник за време на снимањето на филмот Star Trek 2: Бесот Kahnov целосно измислени граматика и речник развиена клингонски јазик. Денес, повеќе од 28 години подоцна, јазикот Клингонски е толку развиен што Во прилог на песни и преводи на земјени работи, и тоа пишува на првата Клингонски опера. Најновите работата на Клингонски култура дојде беше организирана од страна на Клингонски Terran истражување Ансамбл (KTRE, Клингонски-земни истражување ансамбл. Ако очекувате високо хуманоиди со избраздена чела и остри заби, и ќе ги разочараме. На KTRE е, всушност, изненадува тоа што холандски музички театар во единствен начин на проучување на Клингонски култура. Не го користете batlethe, популарната Клингонски оружје, но измисли свои инструменти кои обезбедуваат музика во заднина додека актери на сцената вербално конфликтот во клингонски. KTRE вели дека тие се заинтересирани само потрага по исконските звукот на Клингонски опера, и бидејќи тие не можат да posjeiti Imperijsku QonoSu операта, клингонски планета, се собираат информации и да развијат и да се создаде ова, досега неоткриени, дел Клингонски КУЛТУРА. Плодот на нивната работа во операта како U. IDIVIDI: Заговор на првиот копнени Клингонски опера врти околу Kahlessa бестрашен, првиот Клингонски император, кој фалсификувани меч на сопствената коса и со помош на Лејди Lukar несомнена, неговото големо љубов, порази и распарчени 500 непријатели. По голема битка развивање на љубовна приказна помеѓу Khalessa и Lukar кои го слават победата водење љубов во локви крв непријател. - Како појдовна точка на нашата работа, детална студија на Star Trek, ние ја текстот на операта и стари трактат под наслов paqjachchcu, што во превод Книга на Клингонски значи совршен крик - Floris објасни Schönfeld, уметнички директор на KTRE. Посветеност од страна на членовите KTRE имаат кон својата работа покажува дека, иако предметот нивната работа и измислил сосема необично, вистински театар професионалци. Нивната студија на Klingons, но операта се значително придонесе за развој на Клингонски култура. Концептот на Клингонски, на фиктивни трка популарна научна фантастика универзумот на Star Trek, повеќето луѓе не значат ништо, но навивачите се згрижени симбол Чест, искреност, принципи, како и многу други световни доблести. Култот околу Klingons се толку шират дека во Обединетите Држави во 1992 година. На Клингонски јазик Институт е отворена за вашата предава на студентите на јазикот на странец трка. Виновни за сите се Gene Roddenberry, таткото на Star Trek, и Марк Okrand, лингвист кој е советник за време на снимањето на филмот Star Trek 2: Бесот Kahnov целосно измислени граматика и речник развиена клингонски јазик. Денес, повеќе од 28 години подоцна, јазикот Клингонски е толку развиен што Во прилог на песни и преводи на земјени работи, и тоа пишува на првата Клингонски опера. Најновите работата на Клингонски култура дојде беше организирана од страна на Клингонски Terran истражување Ансамбл (KTRE, Клингонски-земни истражување ансамбл. Ако очекувате високо хуманоиди со избраздена чела и остри заби, и ќе ги разочараме. На KTRE е, всушност, изненадува тоа што холандски музички театар во единствен начин на проучување на Клингонски култура. Не го користете batlethe, популарната Клингонски оружје, но измисли свои инструменти кои обезбедуваат музика во заднина додека актери на сцената вербално конфликтот во клингонски. KTRE вели дека тие се заинтересирани само потрага по исконските звукот на Клингонски опера, и бидејќи тие не можат да posjeiti Imperijsku QonoSu операта, клингонски планета, се собираат информации и да развијат и да се создаде ова, досега неоткриени, дел Клингонски КУЛТУРА. Плодот на нивната работа во операта како U. IDIVIDI: Заговор на првиот копнени Клингонски опера врти околу Kahlessa бестрашен, првиот Клингонски император, кој фалсификувани меч на сопствената коса и со помош на Лејди Lukar несомнена, неговото големо љубов, порази и распарчени 500 непријатели. По голема битка развивање на љубовна приказна помеѓу Khalessa и Lukar кои го слават победата водење љубов во локви крв непријател. - Како појдовна точка на нашата работа, детална студија на Star Trek, ние ја текстот на операта и стари трактат под наслов paqjachchcu, што во превод Книга на Клингонски значи совршен крик - Floris објасни Schönfeld, уметнички директор на KTRE. Посветеност од страна на членовите KTRE имаат кон својата работа покажува дека, иако предметот нивната работа и измислил сосема необично, вистински театар професионалци. Нивната студија на Klingons, но операта се значително придонесе за развој на Клингонски култура.
> Најпродавани странски песни 2010 година, најдобро партиски песни 2010 година, песни кои го одбележаа 2010
> На најдобар поппесни Поп Музичари
> порака текст
> шпански ТАНЦ Пасо Doble
> Топ рангирани песни на сите времиња, најдобри песни досега, најдобрите песни на сите времиња
> Рап песни најдобар рап песна
> Како има стандард пијано клучеви, пијано клучеви, копчињата со броеви на пијано
> Ezel серија на епизоди, колку епизоди има Ezel, турската сапунска опера Ezel
> Роденден стихови Роденден Роденден Крт.от
> Како има мандолина жици, мандолина плеер, мандолина инструмент
> најдобар рок група КРАЛИЦАТА
> најдобар рок бендови
> Диско песни, најдобри песни за фестивалот, најдобар песни за партијата
> Како да се игра на тапани, најдобрите тапанари на сите времиња
> На најдобар џезпесни, џез музика, врвот најдобар џезпесни
> најдобар документарен филм во 2010 година, најдобрите документарни филмови, документарци препораки
> Kelly Clarkson ДИСКОГРАФИЈА
> Funky ДИСКОГРАФИЈА
> Џими Хендрикс Биографија
> Како се гласот, човечки глас, да разговараат со луѓе