Најдобри совети за секојдневниот живот

Дома Артикли Јазици

Здравје

Совети за здравјето како препознавање на симптомите на алергии, депресија, лекување од алкохолизам, најдобар лек за мигрена. Сè, од здрава храна за здравственото осигурување.

---------------------------------------------------------

жолчното кесе хирургија

Жолчните камења се најчестите болести на билијарниот тракт се релативно честа појава нарушување на населението. На фреквенцијата варира во зависност од расата, место на живеење и исхрана.Речиси 10% од вкупното население има камен, а жените се појават дури и 2 пати повеќе и повеќе. Покрај тоа што е болен се препорачува да го промените начинот на исхрана, треба да се земе лек или подложени хируршко отстранување на камења. Исклучок на пациентите кои се во најголем ризик за развој на рак на жолчното ќесе или жолчните камења компликации и кои имаат полипи во жолчното ќесе. Кога грешка се случи, тие обично трае до жолчното кесе е отстранет од страна хирургија. Индикација за хирургија е камчиња кои предизвикуваат симптоми, произведува клинички компликации, и присуството на жолчка камења во голем котел. Операцијата е сега обично се прави со ендоскопија, со користење на камера и специјални инструменти, и може да се направи со користење на конвенционални методи и пристапи на отворањето на абдоминалниот ѕид. Предноста на ендоскопски методи е мала штета на абдоминалниот ѕид, брзо постоперативното закрепнување на пациенти и помалку видливи лузни. Кога жолчните камења проблеми нанесена на пациентот, а тој поради напредната возраст или сериозни здравствени проблеми не може да оди на операција, може да се утврди од страна на терапијата со лекови. Страдаат од тогаш земи жолчни киселини препарати (kenodeoksikolna и ursodeoksikolna киселина) за распуштање на камења. Но, со нас овој третман е ретко се користи бидејќи тоа им помага само со чисто холестерол камчиња, чиј дијаметар не е поголема од 1,5 см. Денес е особено популарен метод на литотрипсија, или кршење камења. За таква постапка се применува т.н. метод на кршење камења. отстранување на чорапи бранови. На терапијата е особено ефективна ако пациентите ги исполнуваат критериумите за користење на овој метод (на пример, камења до 3 cm во дијаметар, до 4 камења во жолчното кесе, отсуството на акутна воспалителна процеси).
> Како да се грижи за животната средина
> Зелен лиснат зеленчук - спанаќот и блитва
> Етерично масло камилица есенцијално масло апликација
> цимет лековити својства
> . Како да ја намалите тежината на природен начин
> Подготовки за колоноскопија
> .. Како да се намали холестеролот
> . Главоболки Како да се лекува а
> пелтечење во деца од предучилишна возраст
> . Паста за заби како да се избере
> Како мозокот вежба, мозокот вежби, вежби за подобра меморија
> Како да се отстраните крлеж, означете, кај луѓето, постапката за отстранување крлежи
> БМИ индексот на телесна маса
> Како да се пресмета вашата идеална телесна тежина |? Здравство
> неправилно чукање на срцето
> Јаглехидратите Листа
> тироидната жлезда хормони, тироидната жлезда, тироидни хормони
> Хомеопатијата - Алергија
> Василиј погон
> како да се игра одбојка правилата на играта, играчите и топката за одбојка