De beste adviezen voor het dagelijks leven

Home Artikelen Talen

Geschiedenis en aardrijkskunde

Je kunt leren van de geschiedenis en lees over geografie en geschiedenis van de wereld. De geschiedenis van Rome, Europa, Amerika, Azië.

---------------------------------------------------------

Sumerische beschaving de oudste beschavingen

Sumer was de oudste beschaving van het land, dat is 3800 pneprocvjetala uit het niets Niemand kan de oorsprong van njennevjerojatan vooruitgang uit te leggen.
Sumeriërs behoren tot prvuvisokorazvijenu beschaving in het vierde millennium voor Kristan gebied in het zuiden van Mesopotamië Sumerische herkomst niet is opgegeven, aliprevladava mening dat vanuit het noorden en gemengd om sazatečenim bevolking
In de tweede.. helft van de vierde tisućljećapr. Kr. is ontstaan ​​in Sumer eerste stad-staten. bekendste biliUruk, Ur, Kis, en Lagash Nipur. Aan het hoofd van elke stad is vladarzvan ENSI - controle of Lugal - grote man gelegen. Hij was vrhovnisvećenik die namens de gemeenschap communiceren met de goden.
het stadscentrum, is een tempel complex met građevinomčetverokutnog lay-out wordt gedomineerd door ziggurat op waarvan de top was er een stad posvećenglavnom stad godheid, en diende als een observatorium. In sumerskimgradovima-staten alle de aarde wordt beschouwd als bogova.Najviše eigendom behoorde tot de heerser van het land, en tempels. Ostalistanovnici - boeren, ambachtslieden waren de enige begunstigden van het land.
bevolking is in hoofdzaak verdeeld in de heersende klasse, waarin de geestelijke behoorde uzvladara geestelijkheid en ambtenarij en naseljaštvo ambachtslieden. Slave was klein en kwam uit ratnihpohoda, en behoorde tot de exclusieve liniaal of tempels. Promatranjezvijezda in Mesopotamië had een groot belang omdat de beweging werd bepaald temeljunjihova tijd van overstromingen. iprvi dus een kalender die de Soemerische gemaakt priesters, en de djelio godinuna 12 maanden.
in Sumer werden gewaardeerd iumjetnički kunstwerken, en in het bijzonder waren uitstekend Sumerische goudsmeden, glazenmakers keramičarii. Echter, de belangrijkste activiteit in Sumer, evenals cijelojMezopotamiji ofwel de landbouw. ​​
Sumerische beschaving verdween plotseling rond 2000 voor Christus als ipojavila.
> Hoe is de naaimachine |? Uitvindingen
> evolutie van de aarde klimaatverandering
> Child Soldiers
> Hoe is de vork |? Uitvindingen
> Hoe maak je een scheermesje ontwikkelen |? Geschiedenis
> Tramontanawind noordenwind,
> te bekijken vanuit de ruimte van zwarte gaten
> Planet Moon maansverduistering
> meteorenregen EN evolutie van de aarde Het leven op aarde
> Engels koning, koning Hendrik VIII en de straf voor overspel
> Hoe is de theorie van de vloek van het graf rovers |? Geschiedenis
> Atlantis The Lost City ruïnes van de stad
> Josif VISARIONOVIČ Dzjoegasjvili STALJIN biografieën
> astronomie ontdekte de planeet
> Land archeologische overblijfselen
> burgeroorlog in Spanje
> het tsaristische Rusland De laatste Russische keizer
> Hoe wordt rubber gevonden |? Geschiedenis
> Romulus en Remus oprichters Rome LEGEND
> Kleine IJstijd klimatologische gevolgen