De beste adviezen voor het dagelijks leven

Home Artikelen Talen

Geschiedenis en aardrijkskunde

Je kunt leren van de geschiedenis en lees over geografie en geschiedenis van de wereld. De geschiedenis van Rome, Europa, Amerika, Azië.

---------------------------------------------------------

Sumerische beschaving de oudste beschavingen

Sumer was de oudste beschaving van het land, dat is 3800 pneprocvjetala uit het niets Niemand kan de oorsprong van njennevjerojatan vooruitgang uit te leggen.
Sumeriërs behoren tot prvuvisokorazvijenu beschaving in het vierde millennium voor Kristan gebied in het zuiden van Mesopotamië Sumerische herkomst niet is opgegeven, aliprevladava mening dat vanuit het noorden en gemengd om sazatečenim bevolking
In de tweede.. helft van de vierde tisućljećapr. Kr. is ontstaan ​​in Sumer eerste stad-staten. bekendste biliUruk, Ur, Kis, en Lagash Nipur. Aan het hoofd van elke stad is vladarzvan ENSI - controle of Lugal - grote man gelegen. Hij was vrhovnisvećenik die namens de gemeenschap communiceren met de goden.
het stadscentrum, is een tempel complex met građevinomčetverokutnog lay-out wordt gedomineerd door ziggurat op waarvan de top was er een stad posvećenglavnom stad godheid, en diende als een observatorium. In sumerskimgradovima-staten alle de aarde wordt beschouwd als bogova.Najviše eigendom behoorde tot de heerser van het land, en tempels. Ostalistanovnici - boeren, ambachtslieden waren de enige begunstigden van het land.
bevolking is in hoofdzaak verdeeld in de heersende klasse, waarin de geestelijke behoorde uzvladara geestelijkheid en ambtenarij en naseljaštvo ambachtslieden. Slave was klein en kwam uit ratnihpohoda, en behoorde tot de exclusieve liniaal of tempels. Promatranjezvijezda in Mesopotamië had een groot belang omdat de beweging werd bepaald temeljunjihova tijd van overstromingen. iprvi dus een kalender die de Soemerische gemaakt priesters, en de djelio godinuna 12 maanden.
in Sumer werden gewaardeerd iumjetnički kunstwerken, en in het bijzonder waren uitstekend Sumerische goudsmeden, glazenmakers keramičarii. Echter, de belangrijkste activiteit in Sumer, evenals cijelojMezopotamiji ofwel de landbouw. ​​
Sumerische beschaving verdween plotseling rond 2000 voor Christus als ipojavila.
> Hoe de paprika voordat gewaardeerd |? Geschiedenis
> meteoorinslagen hemellichaam
> Hoe de Amerikaanse Burgeroorlog op te geven |? Geschiedenis
> Hoe komt het dat als de zon rood gaat |? Astronomie
> Hoe de thermostaat de temperatuur regelt |? Uitvindingen
> Hoe is de maan |? Astronomie
> begin van de lente, de lenteequinox
> Hoe werkt Eerste Joegoslavië |? Geschiedenis
> Hoe is het onafhankelijke Kroatië |? Geschiedenis
> IJSLAND vulkaanuitbarsting
> Hoe is het gestructureerd Egyptische samenleving |? Geschiedenis
> Tramontanawind noordenwind,
> Hoe vaak zien we de komeet van Halley | Astronomie?
> poolgebieden de Noordpool
> Koningin Cleopatra dynastie Ptolomejević
> Uitspraak Familienamen voorkomen
> Moeder Teresa biografie, zalig verklaard
> Hoe wordt rubber gevonden |? Geschiedenis
> Hoe is het postkantoor |? Geschiedenis
> Child Soldiers