Най-добрите съвети за ежедневието

Начало Статии Езици

История и география

Можете да се поучат от историята и да прочетете за географията и историята на света. Историята на Рим, Европа, Америка, Азия.

---------------------------------------------------------

шумерска цивилизациястарите цивилизации

Шумер е най-старата цивилизация на страната, която е на 3800 pneprocvjetala от нищо Никой не може да обясни произхода на njennevjerojatan никакъв напредък.! Шумерите принадлежат към prvuvisokorazvijenu цивилизация, настъпили през четвъртото хилядолетие преди Kristan площ от южната част на Месопотамия шумерски произход не е уточнено, aliprevladava мнение, че мигрирали от север и смесена към sazatečenim населението,
През втората. половината на четвъртия tisućljećapr. Кр. с произход от на Шумер първите градове-държави. най-известният biliUruk, Ур, Кис, и Лагаш Nipur, В главата на всеки град се намира vladarzvan на ENSI - контрол, или Лугал - голям човек. vrhovnisvećenik, че на името на Общността да общуват с боговете.-центъра на града е комплекс с храм građevinomčetverokutnog оформление, доминиран от ziggurat на чийто връх е имало град posvećenglavnom град божество, и служи като обсерватория. В sumerskimgradovima-членки на всички земята се счита за bogova.Najviše собственост, принадлежала на владетеля на страната, и слепоочията. Ostalistanovnici - селяни, занаятчии са само бенефициенти на страната.! населението е разделена на управляващата класа, в която са принадлежали на духовник uzvladara духовенство и на официалност и занаятчии naseljaštvo,. роби е била малка и дойде от ratnihpohoda, и принадлежи към изключителната владетел или храмове. Promatranjezvijezda в Месопотамия са имали голямо значение, тъй като движението се определя temeljunjihova време на наводненията. iprvi така календар, който е създал шумерски свещеници и djelio godinuna 12 месеца. BR в Шумер са били оценени от творби iumjetnički, и по-специално бяха отлични шумерски златарите, стъклари keramičarii обаче, чиято основна дейност в Шумер, както и cijelojMezopotamiji или селското стопанство.
шумерски цивилизация изчезнала внезапно около 2000 г. пр.н.е., като ipojavila.-
> култивирани град Петра световното културно наследство
> полярните региони на Северния полюс
> Загреб през ПОСЛЕДНИТЕ забележителности и история BR
> английският крал, крал Хенри VIII и наказание за прелюбодейство
> определяне на кръвна група кръвни групи по четирима
> Пигмеи Life
> как подводните гмуркания? Изобретения
> Как е изобретил компас | Изобретения?
> планети вода на Марс
> произход на фамилните имена на ражданията, браковете и смъртните случаи
> произхода на живота на Земята извънземни
> Как да започне на совалката? Изобретения
> Как Големия каньон? История
> месоядни динозаври поглед
> една светлинна година черна дупка
> биография на Майка Тереза, блажен
> Расизъм в равенството АМЕРИКА
> Откъде знаем това, което те изглеждаха като динозаврите? История
> как да се прави разлика между галактиките? Астрономия