Këshilla të mira për jetën e përditshme

Home Artikuj Gjuhë

I llojllojshëm

Kategoria Ndryshme përfshin përmbajtjen nga sferat e ndryshme të jetës. Këtu ju mund të gjeni këshilla për sport, para artit, ... Cilat janë përfitimet shëndetësore të ecje të shpejtë, terapi rekreative, komunikim dhe interesave të ndryshme.

---------------------------------------------------------

. Si të shkruani një letër

. Si të shkruani një letër Në epokën e e-mail dhe biseda, shkruar një letër mund të duket si një ritual të lashtë praktikohet vetëm nga brezi i vjetërNë epokën e e-mail dhe biseda, shkruar një letër mund të duket si një ritual të lashtë praktikohet vetëm nga brezi i vjetër - si një mom dhe baba -. por nuk është shumë e përdorin atë për të ulen dhe të shprehin mendimet e tyre në një copë letër Çfarëdo që ju të dërgoni një mesazh të shkurtër për një mik vetëm për të thënë përshëndetje apo kompozimin e një letër zyrtare, autoriteti kompetent, duke shkruar një letër të shprehur, respekt përpjekje dhe kujdesin për të tjerët. Letra
Shkrimi Shkruaj letra për kontekstin. Shkruani të gjithë informacionin e nevojshëm për marrësi dëshironi të dini, në fillim të letrës, para se të filloni të shkruani letrën. Nëse jeni duke shkruar një mik i ngushtë, ju nuk do të duhet shumë më tjetër se sa për të shkruar datën, për të bërë mik i juaj kujtohet kur shkruani një letër. Nga ana tjetër, nëse ju shkruani një letër të biznesit, marrësi nuk mund ta dini cili shkroi letër - në qoftë se ndihmësi i hodhi zarfat para ndarjes së letrave -. Schedule Kontaktoni kjo varet shkrimin, por për aq kohë sa ju shkruani me kujdes dhe plotësisht e vërtetë, nuk do të të ketë asnjë problem:
adresën tuaj, nganjëherë duke përfshirë informacionin e kontaktit, disa njerëz preferojnë të shkruajnë në fund të letrës nën nënshkrimin dhe emrin shtypur Kjo mund të shkruhet si shkronja Përdor adresën në vendin tuaj, në qoftë se.. Adresa e brendshme në një vend tjetër, shkruani emrin e vendit në shkronja kapitale në linjë fundit Anëtarësuar letër Kuq me këtë temë që zakonisht fillon me Re:., Marrësi adresa, kontakti e informacionit, me shkronja të biznesit, kjo quhet quhet adresa të brendshme ju e dini emrin e marrësit përdorur I dashur Zotëri XY ose Të nderuar zonja-akull XY, të / ul Filloni me përshëndetjen e duhur. Përshëndetje duhet të jetë në anën e majtë, nuk është në mes ose në anën e djathtë të . gazeta apo faqe përshëndetja më e zakonshme është I dashur e ndjekur nga emri i zorrës së trashë të personit Nëse neobavezniji përshëndetje Ju mund të shkruani Hello - emri -. ose Hi - emri - por në qoftë se një letër zyrtare, përdorin . emrin e marrësit dhe një zorrë e trashë në vend të një presje - p.sh. I dashur z .... Ndonjëherë, ju e dini emrin e marrësit, Ju mund të shkruani një Dear Sir: Nëse ju nuk e dini gjininë e personit, shkruani Emri i tij ose të saj të plotë për të shmangur përdorimin e Zoti. ose Miss -. p.sh.
I dashur ... -.. Shkruani një paragraf hyrës Shkruaj një hyrje në marrësi Për shembull, nëse një letër formale, ju mund të shkruani, Si është puna? ose Si? Përndryshe, thjeshtë: Si jeni? është gjithashtu e mjaftueshme. Nëse një letër formale, të jenë të lidhura drejtpërdrejt me temën e letrës. Përmbledh synimet tuaja dhe të jetë e sigurtë se ju shkruani qartë në mënyrë që ju të kuptoni marrësit. Shkruaj letra për trupin. Kjo është pjesa që është unik për çdo letër. letra Shumica formale duhet të ketë qenë më shumë se dy faqe, por një letër jozyrtare mund të jetë aq gjatë apo të shkurtër si ju doni. Pavarësisht nga të cilët pranuesi, nuk përpiqet të hidhen nga një temë në tjetrën. Mbani çdo paragraf ka kuptim. Shkruani një paragraf përfundimtare në të cilën ju përsërisë atë lloj përgjigje që ju po kërkoni. Nëse dëshironi një letër mbrapa, ju mund të shkruani Të lutem, shkruani mua kur ju erdhi / doli ose nëse preferoni një telefonatë / Email, shkruani: Vëri më shpejt, ose më dërgoni një email ndonjëherë. Kthejeni në përshëndetje të tilla si With Love, Sinqerisht, Ne dëgjojmë sa më shpejt ose Unë pres që një takim të kohëve të fundit. Përsëri, zgjidhni përshëndetje e duhur në fund të letrës, në varësi të marrësit dhe nivelin e formalitet. Përshëndetje mund të shkruhet në anën e majtë ose të djathtë. Në letrat e biznesit të mbajë një përshëndetje si Mirësevini, Me dashurinë dhe do të nënshkruajë më poshtë. Pastaj, shkruani emrin tuaj më poshtë nënshkrimit. Shkruani adresën në zarf. adresa juaj duhet të jetë në këndin e majtë e zarfit në pjesën e përparme apo e pasme. Adresa marrësi duhet të jetë në frontin e zarfit në mes. Dele letër si ju dëshironi, është e rëndësishme që të përshtaten në një zarf. Vendos letër në një zarf, i rrinë, . Vula dhe maili SavetiKoristite letër të përshtatshme formë - niveli i formalitet -.. Nëse kjo është një letër formale si një ankesë zyrtare, duke përdorur fjalorin formal dhe sjellshëm Nëse ju shkruani vetëm një mik, mos ngurroni të jetë informal, ose zhargon dhe koristitie qoftë. lloj shkrimi juaj nuk është i lexueshëm - apo mendoni se ju mund të ketë qenë si -. të kursyer kohë dhe shkruani atë të marrësit Ndoshta ju doni të shkruani, nëse marrësit të datës Nëse mendoni se ju shkruani një dorë të mirë, ju mund të shtypni pas teje. mbaruar shkrimin. UpozorenjaBudite veçanërisht të kujdesshëm në lidhje me atë që ju shkruani në një letër formale, dhe të përpiqemi për të dipolomate të jetë e mundur. Kjo është veçanërisht e vërtetë për ankesa kur ju nuk doni të merrni zemëruar, sepse marrësi mund të rezultojë në pasoja të pakëndshme. Nëse ju ri too lloj, ju mund të sfidojë bujarinë e marrësit, por nëse ju lodh se, ju mund të shkaktojë një surprizë
> Zhytje
> Si të jetë tolerant
> Zoti Ares
> Si të kërkoni për një të rritur
> Ushqim për tretje më të mirë
> Si milingonat jetojnë |? Biologji
> psikoanalizës dhe ndjenjë vetë psikologjia e identitetit
> Si për të blerë syze dielli dhe si të njohin gota të rreme
> Erë - tas tualet
> Si për të kaluar testin e vozitjes
> Si te zgjidhni një makinë larëse dhe lavanderi në lavatriçe
> Si për të zgjedhur dhe pajisjet e skive ski me qira
> .. për të rënë dakord Binjakët dhe Leo
> Përgatitja makinën tuaj për dimër dhe pajisjet e nevojshme në makinë
> Si për të zëvendësuar blades fshirëse
> Si për tu përgatitur për një afat të gjatë
> Si të bëhem djalë emo
> Si valët | Gjeografi?
> Sigurimi Ski Çfarë ju duhet të dini
> Sa është ora në Sydney, Australi koha zone, kryeqyteti i Australisë