Këshilla të mira për jetën e përditshme

Home Artikuj Gjuhë

Matematikë dhe Fizikë

Si për të mësuar matematikë dhe fizikës? Matematika dhe fizika Kategoria ju ndihmon në llogaritjen, procedura për llogaritjen e përqindjeve, Gjithashtu, shumëzim, ndarje, fraksionet që do të llogariten dhe të gjitha operacionet matematike.

---------------------------------------------------------

Si është energjia bërthamore |? Fizikë

Si është energjia bërthamore Atom disi i ngjan sistemit diellor në miniaturë, me një bërthamë në mes të grimcaveAtom disi i ngjan sistemit diellor në miniaturë, me një bërthamë në mes të grimcave - elektronet në pjesën e jashtme rrotullohet rreth orbitals per shtresë Bėrthama përbëhet nga protonet dhe neutronet Atom nga një element që ndryshojnë në numrin e neutroneve.. , janë quajtur Izotopet. Ka dy mënyra të ndryshme për marrjen e energjisë nga atomi. Atom mund të shpërthejë deri në dy lehta, ose dy atomet kombinohen për të prodhuar një rëndë të vetme. emrat e këtyre dy procese janë ndarja dhe bashkim. Në të dyja rastet liron sasi të mëdha të energjisë, sepse në këto reagimet e disa prej mases fillestare është zhdukur, krejtësisht të transformuar në energji. energjisë
atomike dhe bërthamore janë të njëjtat gjëra, por është më e saktë për të folur në lidhje me energjinë bërthamore, sepse reagimet e atomike dhe bashkim i bërthamave të atomeve të përfshira, dhe kjo vjen nga masa e cila zhduket dhe është konvertuar në energji. ndodh kur ndarja e atomit, një atom është i ndarë në dy atome të thjeshta dhe lirimin sasi të mëdha të energjisë. gjithmonë të lirë dhe neutronet, të cilat janë dëbuar me forcë e madhe, bien ndesh me berthamat atomike tjetër, duke shkaktuar ato atomike. Dhe nga këto bërthamave mund të lirohet neutrone që do të ndeshet me atome të tjera, dhe kështu reagimi vazhdon. Pasi ju filloni, reagimi shkakton tjetër, atë reaksion zinxhir. Për shkak të këtij reagimi bërthamor mund të jetë shpërthyese - në objektivin -. reaksionet bërthamore
radioaktive kështu që duhet të zhytet me thellë shtratin e detit ose varrosur në tokë. testimi i armëve bërthamore dhe reaktorët mund të shkaktojë dëme afatgjata rreziqet shëndetësore për shkak të lirimit të materialeve radioaktive në ajër.
> Duke NUMRA faktorë të thjeshtë
> Ludolfov numri PI vëllimi dhe diametri i rrethit
> Si për të shpjeguar magnetizëm |? Fizikë
> Cilat janë numrat natyrore Numrat natyrore në matematikë
> Si të një pjesë të dhjetore fraksion në decimal numër
> zbulimet shkencore Që nga ardhja në zbulimin
> Si është zhurmës | Libri Fizikë
> Çka e shkakton një mirazh |? Fizikë
> Si të ndajë ngjyrat ne ylber |? Fizikë
> Eksperimente Fizike
> Si e shohim ngjyrën |? Fizikë
> Si të KM / Hum / S Convert kilometra për metra në sekonda
> Cili është kuptimi dhe Buoyancy |? Fizikë
> Si e shohim reflektimin në pasqyrë |? Fizikë
> Prana të cilat një numër një shembull i edhe numrat
> si të ndajnë fraksionet fraksionet Ndaji
> Si është energjia bërthamore |? Fizikë
> Si është ECHO jehonë | Libri Fizikë
> Si të përdorni vakum |? Fizikë
> Si uji kthehet në akull |? Kimi
Gjuhë
Artikuj
Contact: kontakt@daily-helper.com
Copyright (C): Online press . All rights reserved.
Editorial board: editorial@daily-helper.com
Marketing: marketing@daily-helper.com