Këshilla të mira për jetën e përditshme

Home Artikuj Gjuhë

Arsimi dhe Psikologji

Arsimi dhe Psikologji kategoria në të cilën ju mund të gjeni të gjitha në lidhje me kujdesin e fëmijëve, ADHD në fëmijët, divorc të lartë konflikti dhe fëmijët, Business Intelligence, etikës në vendin e punës, të mësuarit në distancë, mirësjelljes në internet, trajnim komunikimi...

---------------------------------------------------------

Power e nënndërgjegjeshëm instinkt apo arsye

Nënvetëdija është e dobishme në situata ku ne nuk kemi kohë të mjaftueshme dhe ne duhet të veprojmë shpejt ...Fuqia e nënndërgjegjeshëm

Ndonjëherë është më mirë të besimit
instinkti studim britanike përcaktuar se në disa situata të mirë se sa të besojnë instinkt për arsye. Në veçanti, ekspertët nga University College në Londër kanë zbuluar se në disa rrethana vendimet nënndërgjegjeshëm bërë me shpejtësi, cilësi të mirë se ato të bëra pas reflektimit të plotë.

Pjesëmarrësit u prezantuan detyra kompjuterike, dhe rezultatet janë të ishin më mirë kur ata kishin më pak kohë për të zgjidhur ato. Sipas një raporti të paraqitur në vullnetarëve biologjisë aktuale revistës paraqitet një ekran të mbuluar me 650 simbole identike, ndër të cilat ishte edhe një version të ndërruar e të njëjtën gjë. Ata kishin të përgjigjet në pyetjen se në cilën anë të versionit të ekranit. Kur ata marrin vetëm një pjesë të një të dytë për të zgjidhur problemin, përgjigja është në 95 për qind e rasteve ishte i saktë. Por kur ata patën kohë për të menduar më shumë se një të dytë, përgjigja ishte i saktë në vetëm 70 për qind të rasteve.

Hulumtuesit shpjeguan se vendimet instinctive treguan më mirë, sepse truri nënndërgjegjeshëm njeh ndërruar version, ndërsa dijeni të njohur se këto objekte të njëjta edhe pse u kthye. Hulumtues Dr Li Zhaoping tha truri në një gjendje të funksionimit të ndërgjegjshëm ndalon fillestar vendimin tonë nënndërgjegjeshëm, edhe kur të sakta, dhe na lë në një gjendje dyshimi në instinkt.

Psikologe Kim Stephenson ka shpjeguar se njerëzit dhe kafshët janë të dizajnuara në mënyrë që të njohin të gjithë që e pazakontë të jetë në gjendje të shpejt të identifikojnë armiqtë dhe për të shmangur sulmet e tyre. Nënvetëdija është e dobishme në situata ku ne nuk kemi kohë të mjaftueshme dhe ne duhet të reagojmë shpejt, tha Stephenson.
> .? Çfarë është një cunami
> Cili është programi për të zgjedhur?
> Si të shkruajmë një histori të mirë
> . Si mund të kondicionuar
> Si të mësojnë vetëm atë që ju pëlqen
> Si të hartojë një kontratë
> Si për të kontrolluar zemërimin tuaj
> Si për tu përgatitur për provimet përfundimtare në anglisht
> përqendrimit në aftësinë njohëse FËMIJËVE dhe zhvillimi kognitiv i fëmijëve
> simbolika e ngjyrave blu
> Gjuha arabe frazat themelore
> Tempe sa për të nxjerrë vizatim dhe bojra uji, e tempera në mur tempera mbi një, çmim copë ngjyra,
> që të kthehet një grua
> Si për të përmirësuar kujtesën nëpërmjet dietë e duhur
> Si te zgjidhni studime pasuniversitare
> Çfarë është një legjendë përkufizimi i një legjendë
> Si për të bërë akull të nxehtë
> Mënyrat për të kanë një kujtesë të mirë
> PËRZGJEDHJA PUNONJËSIT, njerëzit e trashë janë dembel?
> Si mund të kërpudhave riprodhoni |? Arsimi