Këshilla të mira për jetën e përditshme

Home Artikuj Gjuhë

Arsimi dhe Psikologji

Arsimi dhe Psikologji kategoria në të cilën ju mund të gjeni të gjitha në lidhje me kujdesin e fëmijëve, ADHD në fëmijët, divorc të lartë konflikti dhe fëmijët, Business Intelligence, etikës në vendin e punës, të mësuarit në distancë, mirësjelljes në internet, trajnim komunikimi...

---------------------------------------------------------

Humbja e një të dashur

Shock është gjithmonë përgjigja e parë të vdekjes ose humbjes së një të dashur Kushti është si një ëndërr, dhe sjellja duket shumë normale krahasuar me përmasat e humbjes ....
humbja e një dashurit psikologët

pikë reagime të përbashkëta të vdekjes së një të dashur.

Autorët citojnë dhjetë reagime oclock më që ndodhin në shumicën e njerëzve kur konfrontohen me humbjen dhe vdekjen e një të dashur: 1 Shock është gjithmonë përgjigje i parë me vdekjen ose humbje. Kushti është si një ëndërr, dhe sjellja duket shumë normale në krahasim me madhësinë e humbjes. Mbrojtjes dytë përulje ndaj kasaphanën e ndjenjave të dhimbshme, si dhe mosbesim të mbrojtur një person nga një konfrontim papritur me humbje. Dëshira e tretë Malli për personin i cili na la me një të veje theksuar. Regjistrohu i subsiding e dëshirës që është pikëllimin në fund. Vetmia pason një dëshirë dhe një kërkim për personin e humbur. Hidhërim 4 dhe lotët janë shenjat e zakonshme e zisë. Perceptimi dhimbje mund të gjurmohen qarit pakontrolluar që mund të zgjasë për ditë ose javë. Zemërimi 5 pas vdekjes, apo lënë për ne njerëzit të rëndësishme, përvoja jonë që e shoqëron zemërimin mund të mbetet i panjohur. Ndjeheni i braktisur dhe të mashtruar dhe të bien indinjatë në sfond. Ankthi 6 mund të shkaktojnë sulme paniku,, ankthi pasiguri, ankthi, pafuqi dhe frikë e vdekjes së tij. Ankthi shpesh shoqëron pikëllimin dhe konfuzion dhe frikë për jetën tonë të ardhshëm dhe të jetës familjare. 7-Vetë-inkriminimit mbijetuarit shpesh ndjehen fajtor paarsyeshëm dhe përgjegjësi për ato vdekje, sepse ai jetoi. Pendim 8 pendim dhe keqardhje për mundësitë e humbura, sepse nuk ka mundësi më shumë, në të cilën situata të caktuara jeta mund të përmirësohet. Vetmia 9 Apatia, lodhje për shkak të emocioneve të turbullta që po përjetohet nga një person i cili po ballafaqohet me vdekjen e personit që do të thoshte shumë në jetë. Paaftësi 10 Pas disa kohe kryen pranimin e humbjes, njerëzit përballur me pafuqisë dhe pastaj e kupton se ai duhet të pranojë vdekjen e një të dashur. Relief ndodh kur vdekja i dha fund një sëmundje të dhimbshme dhe vdekje.
Katër fazat e zisë për
vdekur Prim. Dr Tereza Salajpal shpjegoi fazat e pikëllimit për të shkuar nëpërmjet çdo personi që të pranojë humbjen dhe vdekjen e njerëzve të afërt. - Secili prej nesh është një krijesë unike me përvojë të veçantë të botës, dhe humbet dhe secili shkon procesin e tyre unike brengosur. Përshkrimet e zisë në literaturën ndryshojnë nga autori autorit sipas fazave dhe klasifikimin e tyre në lidhje me personazhet mbështetëse. Për mua koncepti më i pranueshëm i zi Bowlbyja Gjonin, psikologe britanike, sepse ajo pasqyron më mirë rrënjët e reagimet tona për humbje dhe natyrisht me humbjen - tha ngrirë. Salapaj. Faza e parë: shtangie Reagimi dhe personi habia nuk mund të pranojë humbjen, mekanikisht kryer veprimin, mocioni është e mbushur automatikisht me ankth dhe tension. Qetësi padëshiruar ndërprerë dilnin nga emocione të forta, panik, zemërimi, eufori paradoksale. Faza e dytë: Dëshira dhe kërkimi i të humburit, personi personit intensive mendon e personit të humbur dhe drejton vëmendjen për ndonjë shenjë se ai mund të zbuluar. Dëshira dhe Quest është një ditë e fortë e para, javë dhe muaj dhe gradualisht zvogëlohet. Dëshira e dhimbshme për të vdekurit është një reflektim i mosbesimit se humbja ka ndodhur dhe nevoja instiktive për të rivendosur lidhja. Brenda disa orë apo ditë të vëzhguar realitetin e humbjes së të shoqëruar me dhimbje të rënda, shqetësim, pagjumësia, Mendime mbi shqetësimet e të ndjerit dhe një ndjenjë e pranisë së tij. Ky kusht është shumë e dhimbshme, i shoqëruar nga ankthi, tërheqje sociale, akuzat periodike dhe shpresë, zhgënjim, synon për të rivendosur personin e humbur, ndërsa nën të gjitha qëndron pikëllimin e thellë dhe realizimin se një takim nuk është e mundur. Rëndësia e zemërimit në këto fazat e hershme të zisë përfshin zemërimin në të vdekurit - ajo na la; zemërimin ndaj mjedisit dhe përgjegjës për vdekjen dhe zemërim ndaj jush për shkak të dështimit të mundshme. Faza e tretë: Çrregullim dëshpërimi dhe humbja e shpresës në humbjen e kthimit është gradualisht njeh, njeh dhe pranon si të vërtetë dhe të përhershme. Performanca me realizimin se jeta duhet të jetë formuar në mënyra të reja. Ejani dhe fazat e depresionit dhe përgjumje. Faza 4: Riintegrimi vjen puna për të pranuar realitetin dhe duke ecur përpara shqyrtimit dhe pranimit të situatave dhe sfidave të reja dhe për të gjetur mënyra për të arritur ato. Kjo nënkupton një përvojë të ndryshme për veten si një person, pranimin e roleve të reja dhe mënyra të reja të kërkuar në Përvojë e jetuar e dhimbjes. Riintegrimi është fundi i procesit të zi, që do të thotë se të vdekurit do të mbetet vendi më i drejtë në zemrën tonë, por la mjaft hapësirë ​​për një person tjetër.
> Heroes SUPER dhe superheronjsh
> Si podlizać mësues, mësues?
> Si te zgjidhni një shkollë gjuhën
> Si ka qenë cirku | Arsimi?
> Gjuhë e huaj nuk është e vështirë!
> .? Çfarë është LSD
> Cili është programi për të zgjedhur?
> Si është çaj i përpunuar |? Arsimi
> pikëpresje
> Cili është mëlçisë
> Si për të mësuar fëmijën tuaj për të shkruar histori
> Çfarë filloi përdorimin posterat | Arsimi?
> Çfarë është një agnostik
> Si te zgjidhni një mbikëqyrës
> Si për të bërë një fletë mirë mashtrojnë
> emocionet dhe sjelljet
> Si një vend i vogël kostum kuq kapak
> Bad tepruar Arsimi vëmendje prindërve dhe sistemi i vlerës që është vazhdimisht në ndryshim
> MENDIME optimistët mendoj pozitiv
> Si për të bërë një aeroplan letre