Këshilla të mira për jetën e përditshme

Home Artikuj Gjuhë

Art

Çfarë lloje të artit dhe të mësojnë rëndësinë e artit në kategorinë e artit. Estetikë tradicionale gjashtë lloje të ndryshme të artit, në filma dhe komike zgjeruar ndarjet tradicionale e artit. Këto janë: muzikë, dramë, letërsi, pikturë, skulpturë, arkitekturë, film, valle dhe strip.

---------------------------------------------------------

Romeo dhe Zhulieta përmbajtja dhe shënim në
autorit

Romeo dhe Juliet është një vepër e shkruar nga William Shakespeare shkurtër. Përmbajtja e shënim për autorin na tregon se shkrimtari ka lindur në 1564th mandej ...William Shakespeare u lind në 1564th në qytetin anglisht Stratford Avon narijeci në një familje të pasur. Babai i tij ishte një qytetar dhe tregtar i shquar, dhe ishte zgjidhet edhe kryetari i bashkisë. Megjithatë, rreth 1577th Familja ra në vështirësi financiare dhe varfëruar. William 1582 është tetë vjet më i vjetër martohen Ann Hathaway. Së shpejti ata janë bijë lindur e Susan dhe Dy vjet më vonë, binjakët Hamnet dhe Judith. Shekspiri është zamećesvaki gjurmë 1592nd kur ne mësojmë se në Londër, ku ai është i angazhuar Shkrim glumomi luan. Shekspiri shkroi shumë, dhe të tij Performanca sučesto drama dhe fitoi reputacionin e shkrimtarit më të mirë anglisht komedi itragedija. Financiarisht i pavarur, Shakespeare bëhet poznatogkazališta bashkë-pronar i globin. Në fund të jetës së të kthehet në vendlindja e Stratford, ku umire1616. Z.
Nga veprimet vijuese: Shakespeares luan, 37 prej tyre janë të ndara në dramë mbretërore , ilihistorije komedi, tragjedi dhe lojë romancë. Negova najpoznatijadjela janë: Hamleti, Romeo dhe Zhulieta, Othello, Mbreti Lir, Makbethi (Tragjedi, mes i verës Nights Dream, tregtare e Venedikut, Zbutja Grifshë (komedi. Shekspiri shkroi poezi, disa prej të cilave janë ljubavniSoneti.Mjesto shumica e veprimeve të tij: Vendi është një Italian qyteti veprim Verona.Vrijeme: koha e veprimit është fillimi i shek 16 Historia zhvillohet mbi pesë dana.Tema: dashuri të madhe e Romeo dhe Xhulieta, familjet e të cilëve janë në mosmarrëveshje. Personazhet: Romeo Montecchi, Giulietta Capuleti EI, Mercuzio, Benvolio, Tybalt, I Capuleti ei zoti dhe zonja, Z. dhe Znj Montagues, Friar Lawrence, nannies Giuliettina dhe shërbyesit. Përmbledhje: Familjet e fuqishme dhe të shquar, I Capuleti ei Montecchi mbuluar žestokoneprijateljstvo cila ka kaluar nga brezi në generaciju.Jedne hot srpanjske e diel bredh Sansonin qytetit dhe Gregori, i Capuletijevesluge kërkoni për luftë. Situata ideale lind kur Familjet e lumtura izsuparničke shërbëtori Montecchi. Vjen për të luftuar dhe luftuar me shpata kojapostaje rritje më të mëdha, dhe që në fund përfshijë edhe veten glavarinavedenih familjen Verona. Lufta vetëm arrin të thyejë knezaScale mbërritjes, i cili tregon dy familjet se ata do të dënohet në qoftë se ata në mënyrë drastike seneredi ponovili.Stari Montagues dhe gruaja e tij janë të lumtur se lufta nuk është biri sudjelovaonjihov Romeo. Por sjellja Romeovo kohët e fundit është e çuditshme: një natë përçart pemë, ofshamë e dhimbshme, shoqëria shmangur, dhe ditë e sezatvara tij dhomë errësuar. Prindërit në fjalë janë duke u përpjekur për të gjetur odBenvolia, Romeo kushëriri dhe shoku më i mirë, çfarë është ajo uzrok.Benvolio shpejt zbulon se Romeo është në dashuri, por për fat të keq, sepse lijepaRozalina nuk kujdeset për të. Për të bërë atë humor të mirë, Benvolio sugjeron danavečer fshehurazi organizimin e fushatave top Capuletijevi, duke e siguruar atë do ti japë atje, ndër bukuritë e Verona, të gjejnë një kurë për bolesti.Iako tij një paralajmërim i çuditshëm se e keqja ndodh, Romeo prihvaćaprijateljev Ora prijedlog.Za në shtëpi eksitim Capuletijevih rritet. Jo vetëm balakoji për shkak të mbahet, por për ardhjen e Parisit ri Count, që došaoisprositi Capuletijevu vajza Juliet. I Capuleti ei vjetër deklaron se jeGiulietta ende shumë i ri për tu martuar, por nuk fsheh tij zadovoljstvoParisovom ofrojnë. Juliet eshte nje bukur trembëdhjetë vjeçare jeta djevojkapuna. Edhe pa përvojë në dashuri, përulësi premtuar babait të tij se senastojati si Paris, kur ajo është paraqitur në natën plesu.No Juliet takohet me Romeo dhe Paris në një të menjëhershme bivajuzaboravljeni Rosalind. Ajo ishte dashuri në shikim të parë. Problemet lindin kadaTebaldo, nipi Znj I Capuleti ei, njohin maskuar Romeo dhe dëshiron atij seodmah llogaritur. Vjetër është disi arrin të qetësuar I Capuleti EI, por nuk shtypen osvetom.Nakon dëshirën e tij për topin, Romeo e gjen veten në kopsht poshtë Giuliettina dashuruar prozora.Dvoje betohet për dashurinë e përjetshme dhe të vendosë për të vjenčati.Fra Lawrence, një murg françeskan, është e shqetësuar në lidhje me papritur e tyre dhe dashuri. Megjithatë, ajo pajtohet të martohet fshehurazi, duke shpresuar se vjenčanjemoglo tyre ndaluar përplasjeve të përgjakshme mes obitelji.Ali fati i tyre të vënë një pengesë të re. Romeo, i cili është sGiulietom fshehurazi martuar kohët e fundit, dhe gjeti shokët e tij dhe Mercuzija Benvolija në luftën me Tybalt, i cili erdhi për të marrë hak. Tybalt quan Romeo mashtrues dhe shkakton atë nadvoboj por Romeo nuk e pranon luftën. Deklaron se volijednako Capuletijeve si familjen tuaj. Të gjithë janë të Sjellja e habitur i Romeovim.Mercuzio pranon Tebaldov sfidë. Para se ata uspijevarastaviti Romeo, Tybalt shpuar Faji Mercuzija.Ispunjen dhe urrejtja fryrë për të vdekur Miqtë, lunging në Romeo Tybalt. Në luftën me Romeo e vdekjes svogsuparnika fiton. Sepse vrasja Tebaldovog Romeo duhet progonstvo.Giulietta me zemërim duke pritur për natën e saj të parë të dasmës, dhe pastaj stižedadilja me lajme keq: Tybalt saj kushëriri ka vdekur, dhe Prince jepotjerao Romeo nga qyteti. Giulietti, grimcuar nga pikëllimin, dado zbulon se fshehėn seRomeo në një qeli me Fr Lovre.Stari I Capuleti tmerrshme EI goditur vdekjen Tebaldovom, dhe madje edhe preferuarat e tyre vuan Giulietta. Prandaj vendosi që më mirë i përgatitur tani për tani Martesa Giuliettino për të numëruar në Paris. Por martohen Juliet refuzon të Paris, Capuletija zemëruar vjetër. Nuk është gjetur askënd mirëkuptim dhe ndihmë, Juliet shkon në Friar ngjyrë Lawrence opasanplan: Juliet për të pirë një ilaç misterioze që do të jetë në 42 ore zaustavitinjezino frymë kështu të gjithë do të mendoni se ajo kishte vdekur. Përmes kësaj Gjatë murg ćeposlati dërguarin Romeo, i cili u strehuan në Mantua. Pastaj ajo do Romeoi Lawrence fsheh në varr dhe prisni derisa Giulietta nuk zgjojë. Romeo ćeje merrni me vete, dhe kur Friar Lawrence zbuloi se dasma do seoboje kthehet në Verona. Giulietta napitak.Idućeg mëngjes sipping, kur infermiere hyri në dhomë Giuliettinu pripremilaza të dasmës, shih trupin e saj pajetë në shtëpi Capuletijevih zavladaduboka tuga.Fra Lawrence Romeo dërgon një mesazh, por postieri dështon të arrijë doMantove. Romeov shërbëtori Balthasar arrin parë Romeo dhe komunikon atë në jeGiulietta vdekur. Jashtë veten nga dhimbjet, Romeo blen helmin dhe shkon varrin Veronu.Pred në Paris, e cila është e trishtuar ai nuk dëshiron të prpoustiti tijelavoljene. Fjala për luftën në të cilën Romeo vret Parisin. Parisovaželja fundit ishte që të varroset me Giulietta, e cila Romeo dhe Juliet obeća.Kada ai pa e tij të dashur, Romeo, duke menduar se ai kishte vdekur, dhe ispijaotrov umire.Fra Lawrence nxituan në Varri të jetë atje kur Giuliettaprobudi. Kur stgao ai gjeti Paris dhe Romeo vdekur. Së shpejti napitakprestaje akt Juliet zgjon. Kur Romeo zbulon se të vdekurit nuk dua të dal varret. Romeov merr një kamë dhe e vret atë. SmrtRomea tragjike dhe Juliet familja e tyre është ribashkuar dhe theu dugogodišnjumržnju.Analiza protagonist: Romeo MontecchiPametan një njeri bukur i ri i plotë i virtyte fisnike. Në fillim të Jerome në dashuri me Rosalind bukur Por nuk është e drejtë dashuri. Ai do të zbulojë vetëm kur plotëson Juliet. Romeo është një ëndërrimtar, ndjenjat e tij janë të rëndësishme dhe nuk injoron gaokružuje botës reale. Kur ai takon Juliet është i magjepsur plotësisht me të, dhe pasion dhe mungesa e sens të përbashkët duke e detyruar atë për të kryer vrasjen. William Shakespeare u lind në 1564th në qytetin anglisht Stratford Avon narijeci në një familje të pasur. Babai i tij ishte një qytetar dhe tregtar i shquar, dhe ishte zgjidhet edhe kryetari i bashkisë. Megjithatë, rreth 1577th Familja ra në vështirësi financiare dhe varfëruar. William 1582 është tetë vjet më i vjetër martohen Ann Hathaway. Së shpejti ata janë bijë lindur e Susan dhe Dy vjet më vonë, binjakët Hamnet dhe Judith. Shekspiri është zamećesvaki gjurmë 1592nd kur ne mësojmë se në Londër, ku ai është i angazhuar Shkrim glumomi luan. Shekspiri shkroi shumë, dhe të tij Performanca sučesto drama dhe fitoi reputacionin e shkrimtarit më të mirë anglisht komedi itragedija. Financiarisht i pavarur, Shakespeare bëhet poznatogkazališta bashkë-pronar i globin. Në fund të jetës së të kthehet në vendlindja e Stratford, ku umire1616. Z.
Nga veprimet vijuese: Shakespeares luan, 37 prej tyre janë të ndara në dramë mbretërore , ilihistorije komedi, tragjedi dhe lojë romancë. Negova najpoznatijadjela janë: Hamleti, Romeo dhe Zhulieta, Othello, Mbreti Lir, Makbethi (Tragjedi, mes i verës Nights Dream, tregtare e Venedikut, Zbutja Grifshë (komedi. Shekspiri shkroi poezi, disa prej të cilave janë ljubavniSoneti.Mjesto shumica e veprimeve të tij: Vendi është një Italian qyteti veprim Verona.Vrijeme: koha e veprimit është fillimi i shek 16 Historia zhvillohet mbi pesë dana.Tema: dashuri të madhe e Romeo dhe Xhulieta, familjet e të cilëve janë në mosmarrëveshje. Personazhet: Romeo Montecchi, Giulietta Capuleti EI, Mercuzio, Benvolio, Tybalt, I Capuleti ei zoti dhe zonja, Z. dhe Znj Montagues, Friar Lawrence, nannies Giuliettina dhe shërbyesit. Përmbledhje: Familjet e fuqishme dhe të shquar, I Capuleti ei Montecchi mbuluar žestokoneprijateljstvo cila ka kaluar nga brezi në generaciju.Jedne hot srpanjske e diel bredh Sansonin qytetit dhe Gregori, i Capuletijevesluge kërkoni për luftë. Situata ideale lind kur Familjet e lumtura izsuparničke shërbëtori Montecchi. Vjen për të luftuar dhe luftuar me shpata kojapostaje rritje më të mëdha, dhe që në fund përfshijë edhe veten glavarinavedenih familjen Verona. Lufta vetëm arrin të thyejë knezaScale mbërritjes, i cili tregon dy familjet se ata do të dënohet në qoftë se ata në mënyrë drastike seneredi ponovili.Stari Montagues dhe gruaja e tij janë të lumtur se lufta nuk është biri sudjelovaonjihov Romeo. Por sjellja Romeovo kohët e fundit është e çuditshme: një natë përçart pemë, ofshamë e dhimbshme, shoqëria shmangur, dhe ditë e sezatvara tij dhomë errësuar. Prindërit në fjalë janë duke u përpjekur për të gjetur odBenvolia, Romeo kushëriri dhe shoku më i mirë, çfarë është ajo uzrok.Benvolio shpejt zbulon se Romeo është në dashuri, por për fat të keq, sepse lijepaRozalina nuk kujdeset për të. Për të bërë atë humor të mirë, Benvolio sugjeron danavečer fshehurazi organizimin e fushatave top Capuletijevi, duke e siguruar atë do ti japë atje, ndër bukuritë e Verona, të gjejnë një kurë për bolesti.Iako tij një paralajmërim i çuditshëm se e keqja ndodh, Romeo prihvaćaprijateljev Ora prijedlog.Za në shtëpi eksitim Capuletijevih rritet. Jo vetëm balakoji për shkak të mbahet, por për ardhjen e Parisit ri Count, që došaoisprositi Capuletijevu vajza Juliet. I Capuleti ei vjetër deklaron se jeGiulietta ende shumë i ri për tu martuar, por nuk fsheh tij zadovoljstvoParisovom ofrojnë. Juliet eshte nje bukur trembëdhjetë vjeçare jeta djevojkapuna. Edhe pa përvojë në dashuri, përulësi premtuar babait të tij se senastojati si Paris, kur ajo është paraqitur në natën plesu.No Juliet takohet me Romeo dhe Paris në një të menjëhershme bivajuzaboravljeni Rosalind. Ajo ishte dashuri në shikim të parë. Problemet lindin kadaTebaldo, nipi Znj I Capuleti ei, njohin maskuar Romeo dhe dëshiron atij seodmah llogaritur. Vjetër është disi arrin të qetësuar I Capuleti EI, por nuk shtypen osvetom.Nakon dëshirën e tij për topin, Romeo e gjen veten në kopsht poshtë Giuliettina dashuruar prozora.Dvoje betohet për dashurinë e përjetshme dhe të vendosë për të vjenčati.Fra Lawrence, një murg françeskan, është e shqetësuar në lidhje me papritur e tyre dhe dashuri. Megjithatë, ajo pajtohet të martohet fshehurazi, duke shpresuar se vjenčanjemoglo tyre ndaluar përplasjeve të përgjakshme mes obitelji.Ali fati i tyre të vënë një pengesë të re. Romeo, i cili është sGiulietom fshehurazi martuar kohët e fundit, dhe gjeti shokët e tij dhe Mercuzija Benvolija në luftën me Tybalt, i cili erdhi për të marrë hak. Tybalt quan Romeo mashtrues dhe shkakton atë nadvoboj por Romeo nuk e pranon luftën. Deklaron se volijednako Capuletijeve si familjen tuaj. Të gjithë janë të Sjellja e habitur i Romeovim.Mercuzio pranon Tebaldov sfidë. Para se ata uspijevarastaviti Romeo, Tybalt shpuar Faji Mercuzija.Ispunjen dhe urrejtja fryrë për të vdekur Miqtë, lunging në Romeo Tybalt. Në luftën me Romeo e vdekjes svogsuparnika fiton. Sepse vrasja Tebaldovog Romeo duhet progonstvo.Giulietta me zemërim duke pritur për natën e saj të parë të dasmës, dhe pastaj stižedadilja me lajme keq: Tybalt saj kushëriri ka vdekur, dhe Prince jepotjerao Romeo nga qyteti. Giulietti, grimcuar nga pikëllimin, dado zbulon se fshehėn seRomeo në një qeli me Fr Lovre.Stari I Capuleti tmerrshme EI goditur vdekjen Tebaldovom, dhe madje edhe preferuarat e tyre vuan Giulietta. Prandaj vendosi që më mirë i përgatitur tani për tani Martesa Giuliettino për të numëruar në Paris. Por martohen Juliet refuzon të Paris, Capuletija zemëruar vjetër. Nuk është gjetur askënd mirëkuptim dhe ndihmë, Juliet shkon në Friar ngjyrë Lawrence opasanplan: Juliet për të pirë një ilaç misterioze që do të jetë në 42 ore zaustavitinjezino frymë kështu të gjithë do të mendoni se ajo kishte vdekur. Përmes kësaj Gjatë murg ćeposlati dërguarin Romeo, i cili u strehuan në Mantua. Pastaj ajo do Romeoi Lawrence fsheh në varr dhe prisni derisa Giulietta nuk zgjojë. Romeo ćeje merrni me vete, dhe kur Friar Lawrence zbuloi se dasma do seoboje kthehet në Verona. Giulietta napitak.Idućeg mëngjes sipping, kur infermiere hyri në dhomë Giuliettinu pripremilaza të dasmës, shih trupin e saj pajetë në shtëpi Capuletijevih zavladaduboka tuga.Fra Lawrence Romeo dërgon një mesazh, por postieri dështon të arrijë doMantove. Romeov shërbëtori Balthasar arrin parë Romeo dhe komunikon atë në jeGiulietta vdekur. Jashtë veten nga dhimbjet, Romeo blen helmin dhe shkon varrin Veronu.Pred në Paris, e cila është e trishtuar ai nuk dëshiron të prpoustiti tijelavoljene. Fjala për luftën në të cilën Romeo vret Parisin. Parisovaželja fundit ishte që të varroset me Giulietta, e cila Romeo dhe Juliet obeća.Kada ai pa e tij të dashur, Romeo, duke menduar se ai kishte vdekur, dhe ispijaotrov umire.Fra Lawrence nxituan në Varri të jetë atje kur Giuliettaprobudi. Kur stgao ai gjeti Paris dhe Romeo vdekur. Së shpejti napitakprestaje akt Juliet zgjon. Kur Romeo zbulon se të vdekurit nuk dua të dal varret. Romeov merr një kamë dhe e vret atë. SmrtRomea tragjike dhe Juliet familja e tyre është ribashkuar dhe theu dugogodišnjumržnju.Analiza protagonist: Romeo MontecchiPametan një njeri bukur i ri i plotë i virtyte fisnike. Në fillim të Jerome në dashuri me Rosalind bukur Por nuk është e drejtë dashuri. Ai do të zbulojë vetëm kur plotëson Juliet. Romeo është një ëndërrimtar, ndjenjat e tij janë të rëndësishme dhe nuk injoron gaokružuje botës reale. Kur ai takon Juliet është i magjepsur plotësisht me të, dhe pasion dhe mungesa e sens të përbashkët duke e detyruar atë për të kryer vrasjen.
> pak vajza ndeshja Përmbajtja LEKTIRA

> Si te zgjidhni një punë interesante teatër
> HAPPY Prince OSCAR
Wilde përmbajtje

> SMS porosi për dashuruar
> proverb latin
> Si për pastrimin e lente
> Si për të bërë një mashtrim kartë me parashikimin në një zarf
> PASQYRA E DASHURISË Crazy
> Pajisjet SAD Lab
> Si Rilindja prekur botën |? Art
> SMS porosi për falje Si thoni

> DASHURIA FILM LEXUAR

> Si për të pastruar brushes
> Mesazhet LAMTUMIRË
> Edipi Rex Përmbajtja

> Përmbajtja Homeri ILIJADA

> Urime për Pashkëve

> thëniet e zgjuar për dashurinë dhe çfarë duan

> Si për të bërë një mashtrim kartë me katër aces
> Si të them fatin me kafe