Këshilla të mira për jetën e përditshme

Home Artikuj Gjuhë

Art

Çfarë lloje të artit dhe të mësojnë rëndësinë e artit në kategorinë e artit. Estetikë tradicionale gjashtë lloje të ndryshme të artit, në filma dhe komike zgjeruar ndarjet tradicionale e artit. Këto janë: muzikë, dramë, letërsi, pikturë, skulpturë, arkitekturë, film, valle dhe strip.

---------------------------------------------------------

Idiot Dostojevski dhe Krimi dhe Ndëshkimi

Fyodor Mikhailovich Dostojevski është shkrimtar rus, novelist, Romancieri dhe gazetar. Veprat e tij të famshme janë Idiot dhe Krimi dhe dënim
.Fyodor Mikhailovich Dostojevski është shkrimtar rus, novelist, Roman Idioti (1868. Duke u përpjekur të përshkruaj një person të përkryer të mirë duke folur për që kishin frikë nga të rinj Prince Myshkin, një lloj i Rusisë Don Kishotit. Karakteri i tij është në dimensionin e tij moral, në kontrast të fortë me Petrograd qilim demimonde, dhe për shkak të pafuqisë së tyre dhe pasivitetit Shifrat e vetëm si një budalla të shenjtë të quajtur kështu. jurodivi. Komplot punon e krimit dhe ndëshkimit fillon në korrik të hershme, gjatë ngrohjes të pazakontë, kur Raskolnikov dërguar në Aljona Gjoni, gruaja e vjetër i cili mori gjërat në pengut. Me të ai mori një subjekt që ai përqafon, ajo ishte krejtësisht nga e para, kështu që ai donte të merrni atë monedhë, por në të njëjtën kohë studim ku gruaja e vjetër mban të gjitha sendet që njerëzit veshin atë si një peng. Të kthehej në shtëpi ai shkoi në një hotel, sepse ai kishte një dëshirë të fortë për Vendos diçka në gojën tënde dhe të ketë një pije. Pas kthimit në shtëpi, i vendosnin të në shtrat dhe ra në gjumë. Në mëngjes ai u zgjua Nastasja kur ai hyri në dhomë. Ajo ishte kuzhinier dhe vetëm landladys asistent. Ajo e solli atë diçka për të ngrënë, dhe u informua se pronare shkoi në policisë për të raportuar atë për të mos paguar faturat për strehim. Para Çfarë është lënë i dorëzoi atij një letër nga nëna e tij e cila është shpesh korrespondencë, dhe kur ajo mori ishte shumë i kënaqur që ishin Nastasi ndjekur nga dhoma, u ul në shtrat dhe fillova të lexoja atë. Ndërsa Ai lexoi ndjenjat letër janë kaq të përmbajtur se ajo ishte duke qarë, por kur u lexohet deri në fund të disponimin e tij është shkatërruar, sepse lexoni me motrën Tij Dunja duhet të martohet me një të pasur tregtar, por ai u betua se martesa nuk do të ndodhë, ndërsa ai ishte gjallë. Pastaj ai shkoi në Razumihina, një nga miqtë e tij nga shkolla, ndoshta miku vetëm keni pasur. Nëpërmjet saj ai e pa një i dehur vajzë ai donte për të sulmuar një zotëri, por ai pengoi atë. Kur ai mbërriti në Razumihina papritmas ndryshuar disponimin e tij dhe ai u kthye në shtëpi. Duke ecur në shtëpi, ai zbuloi se John Aljona të jetë vetëm në shtëpi ditën tjetër rreth shtatë në mbrëmje, dhe vendosi të pastaj të kryer vrasjen. Ai ka planifikuar tashmë për vrasjen në mënyrë që të ajo mund të vjedh, sepse ai kurrë nuk kishte para. Atë ditë ai vendosi një sy gjumë pak në pasdite, para se të shkojnë për të Aljona, por më tepër u zgjua vonë dhe kishte frikë se ajo do të jetë vonë. Së pari ai shkoi për të marrë sëpatë në banesë landladys, dhe pastaj kryesuar ngadalë të banesës në ku ajo jetonte. Ai ecte ngadalë dhe mënyrë e tërthortë, në mënyrë që të mos tërhoqi vëmendjen për veten e tij. Duke ardhur në banesën e saj trokiti në derë, Por është rregull që nuk është në shtëpi, dhe pastaj kur paraqitet mund të hyjë në shtëpi. Ai dha zotimin e saj, dhe mori një sëpatë dhe e vrau. Pastaj lodh dërguar në vendin ku ajo mbahet gjëra dhe mori disa fakt, megjithatë, sikur ai ishte i dehur dhe nuk marrin paratë dhe të gjitha gjërat. Vetëm kur ai donte të shkonte ai dëgjoi një zhurmë dhe pa se dhoma Lizaveta erdhi, kështu që ai duhej të vriste shumë. Pas kësaj, ai ende kishte Problemet në derën e banesës erdhën dy punëtorë, por ata dështuan mashtrojnë dhe, ndërsa ata janë zhdukur nga kujdestar, ai u fsheh në një apartament afër dhe iku në shtëpi. Vjen në shtëpi ai e fshehu faktin se gënjeshtër. Ai ishte temperatura, dhe kur e pa atë Nastasja kërkoi mjekëve. Pas ajo është shëruar, një ditë, dhe pothuajse mori gjërat që nuk i hedhin në lumi, dhe fshehu nën një gur. Kur ai u kthye në shtëpi përsëri ra i sëmurë. Ndërkohë, nëna e tij dhe motra erdhi. Një më të kthehej në shtëpi pa aksident në të cilin kuajt u zhvillua mbi një shoku i tij, dhe ai mori në shtëpi me gruan e tij. Ajo ishte Marmeladov cilin ai u takua në një pijetore. Gruaja e tij ishte Catherine Gjoni, dhe i dha paratë e saj, sepse ata ishin të varfër, dhe ai shkoi në shtëpi. Një ditë ai mbërriti në Sonja, i cili erdhi tek ai thonë se babai i saj vdiq dhe kërkoni atë nëse ai vjen në funeralin. Çfarë është më shumë kohë kalonte, ajo është ndërgjegjja më e pjekur vrarë një lady, por ende kishte forcën për të rrëfejnë në polici. I vetmi person të cilën ai pranoi se ishte Sonja, sepse ai e donte atë, dhe ajo atë. Pasi ajo tha këtë, ajo është e trishtuar dhe duke qarë, dhe ai premtuar se do të jetë me të përgjithmonë. Së shpejti përhapur fjalë për vrasjen nga ana e qytetit, dhe ai u dorëzua në polici sepse ai nuk mund të mbajnë se ai dhe njerëz të tjerë të vuajnë për shkak të tij. Ai u dërgua në burg në Siberi. Bijë Puljherije Aleksandrovna Dunja, Raskoljnikovljeva motër, të martuar. Fyodor Mikhailovich Dostojevski është shkrimtar rus, novelist, Roman Idioti (1868. Duke u përpjekur të përshkruaj një person të përkryer të mirë duke folur për që kishin frikë nga të rinj Prince Myshkin, një lloj i Rusisë Don Kishotit. Karakteri i tij është në dimensionin e tij moral, në kontrast të fortë me Petrograd qilim demimonde, dhe për shkak të pafuqisë së tyre dhe pasivitetit Shifrat e vetëm si një budalla të shenjtë të quajtur kështu. jurodivi. Komplot punon e krimit dhe ndëshkimit fillon në korrik të hershme, gjatë ngrohjes të pazakontë, kur Raskolnikov dërguar në Aljona Gjoni, gruaja e vjetër i cili mori gjërat në pengut. Me të ai mori një subjekt që ai përqafon, ajo ishte krejtësisht nga e para, kështu që ai donte të merrni atë monedhë, por në të njëjtën kohë studim ku gruaja e vjetër mban të gjitha sendet që njerëzit veshin atë si një peng. Të kthehej në shtëpi ai shkoi në një hotel, sepse ai kishte një dëshirë të fortë për Vendos diçka në gojën tënde dhe të ketë një pije. Pas kthimit në shtëpi, i vendosnin të në shtrat dhe ra në gjumë. Në mëngjes ai u zgjua Nastasja kur ai hyri në dhomë. Ajo ishte kuzhinier dhe vetëm landladys asistent. Ajo e solli atë diçka për të ngrënë, dhe u informua se pronare shkoi në policisë për të raportuar atë për të mos paguar faturat për strehim. Para Çfarë është lënë i dorëzoi atij një letër nga nëna e tij e cila është shpesh korrespondencë, dhe kur ajo mori ishte shumë i kënaqur që ishin Nastasi ndjekur nga dhoma, u ul në shtrat dhe fillova të lexoja atë. Ndërsa Ai lexoi ndjenjat letër janë kaq të përmbajtur se ajo ishte duke qarë, por kur u lexohet deri në fund të disponimin e tij është shkatërruar, sepse lexoni me motrën Tij Dunja duhet të martohet me një të pasur tregtar, por ai u betua se martesa nuk do të ndodhë, ndërsa ai ishte gjallë. Pastaj ai shkoi në Razumihina, një nga miqtë e tij nga shkolla, ndoshta miku vetëm keni pasur. Nëpërmjet saj ai e pa një i dehur vajzë ai donte për të sulmuar një zotëri, por ai pengoi atë. Kur ai mbërriti në Razumihina papritmas ndryshuar disponimin e tij dhe ai u kthye në shtëpi. Duke ecur në shtëpi, ai zbuloi se John Aljona të jetë vetëm në shtëpi ditën tjetër rreth shtatë në mbrëmje, dhe vendosi të pastaj të kryer vrasjen. Ai ka planifikuar tashmë për vrasjen në mënyrë që të ajo mund të vjedh, sepse ai kurrë nuk kishte para. Atë ditë ai vendosi një sy gjumë pak në pasdite, para se të shkojnë për të Aljona, por më tepër u zgjua vonë dhe kishte frikë se ajo do të jetë vonë. Së pari ai shkoi për të marrë sëpatë në banesë landladys, dhe pastaj kryesuar ngadalë të banesës në ku ajo jetonte. Ai ecte ngadalë dhe mënyrë e tërthortë, në mënyrë që të mos tërhoqi vëmendjen për veten e tij. Duke ardhur në banesën e saj trokiti në derë, Por është rregull që nuk është në shtëpi, dhe pastaj kur paraqitet mund të hyjë në shtëpi. Ai dha zotimin e saj, dhe mori një sëpatë dhe e vrau. Pastaj lodh dërguar në vendin ku ajo mbahet gjëra dhe mori disa fakt, megjithatë, sikur ai ishte i dehur dhe nuk marrin paratë dhe të gjitha gjërat. Vetëm kur ai donte të shkonte ai dëgjoi një zhurmë dhe pa se dhoma Lizaveta erdhi, kështu që ai duhej të vriste shumë. Pas kësaj, ai ende kishte Problemet në derën e banesës erdhën dy punëtorë, por ata dështuan mashtrojnë dhe, ndërsa ata janë zhdukur nga kujdestar, ai u fsheh në një apartament afër dhe iku në shtëpi. Vjen në shtëpi ai e fshehu faktin se gënjeshtër. Ai ishte temperatura, dhe kur e pa atë Nastasja kërkoi mjekëve. Pas ajo është shëruar, një ditë, dhe pothuajse mori gjërat që nuk i hedhin në lumi, dhe fshehu nën një gur. Kur ai u kthye në shtëpi përsëri ra i sëmurë. Ndërkohë, nëna e tij dhe motra erdhi. Një më të kthehej në shtëpi pa aksident në të cilin kuajt u zhvillua mbi një shoku i tij, dhe ai mori në shtëpi me gruan e tij. Ajo ishte Marmeladov cilin ai u takua në një pijetore. Gruaja e tij ishte Catherine Gjoni, dhe i dha paratë e saj, sepse ata ishin të varfër, dhe ai shkoi në shtëpi. Një ditë ai mbërriti në Sonja, i cili erdhi tek ai thonë se babai i saj vdiq dhe kërkoni atë nëse ai vjen në funeralin. Çfarë është më shumë kohë kalonte, ajo është ndërgjegjja më e pjekur vrarë një lady, por ende kishte forcën për të rrëfejnë në polici. I vetmi person të cilën ai pranoi se ishte Sonja, sepse ai e donte atë, dhe ajo atë. Pasi ajo tha këtë, ajo është e trishtuar dhe duke qarë, dhe ai premtuar se do të jetë me të përgjithmonë. Së shpejti përhapur fjalë për vrasjen nga ana e qytetit, dhe ai u dorëzua në polici sepse ai nuk mund të mbajnë se ai dhe njerëz të tjerë të vuajnë për shkak të tij. Ai u dërgua në burg në Siberi. Bijë Puljherije Aleksandrovna Dunja, Raskoljnikovljeva motër, të martuar.
> Si për të marrë fotografitë e qiellit natën
> LOVE tekst mesazhe SMS
> Citate rreth martesës, mesazhe të bukura të dashurisë
> Si për të xhiruar një portret
> kartat për Krishtlindje dhe lyrics për
Krishtlindjeve

> Si për të bërë bojë të padukshme
> Mesazhet LAMTUMIRË
> Edipi Rex Përmbajtja

> Si zemra rreh
> Si për të bërë një foto të dasmës
> Përmbajtja Homeri ILIJADA

> Candid roman
> quotes latine dhe thëniet
> Plaku dhe përmbajtja SEA

> thëniet Kombëtare Liria rreth lumturisë
> MESAZH PËR gjumit
> Si për të bërë një mashtrim me një monedhë
> SMS porosi për falje Si thoni

> Mesazhet Tekst shoqëri
> HAPPY Prince OSCAR
Wilde përmbajtje