Këshilla të mira për jetën e përditshme

Home Artikuj Gjuhë

Shëndetësor

Këshilla rreth shëndetit si simptomat e alergjive, njohin, depresioni trajtimin e alkoolizmit, ilaçi më i mirë për migraines. Çdo gjë nga ushqimi të shëndetshëm për shëndetin insurence.

---------------------------------------------------------

Periudhë vonesë

Periudhave, resp. menstruacioneve (menarche latinisht) Emri për gjakderdhje nga mitra, e cila zakonisht fillon në mes 12 dhe 14 Simbolizon fillimin e menstruacioneve dhe fertilitetit filluar një periudhë të re në jetën e saj.simbolizon fillimin e menstruacioneve dhe fertilitetit filluar një periudhë të re në jetën e saj. Menstruacioneve zgjat për 3-7 ditë, dhe gjakderdhje ditët e para si një rregull, më intensivisht dhe e ulën më vonë. Në fillim mentruacije vajzë kryesisht parregullt, ndonjëherë rrallë, ndonjëherë bollëk - por çdo gjë është normale. Çdo vonesë në periudhën tuaj nuk do të thotë se ajo është rreth shtatzënisë, veçanërisht në qoftë se ciklet nuk janë të rregullta dhe ndryshe. Kur rinjtë, gratë seksualisht aktive, në qoftë se menstruacioneve është e vonuar, shtatzënia e parë ishte me të vërtetë se çfarë duhet të mendojnë dhe për të përjashtuar atë. Gjëja e parë që ju mund të bëni për veten tuaj është që të krijojë një nga testet e shtatzënisë në shtëpi (në dispozicion falas në farmaci) nga urinë në mëngjes parë. Testet e sotme janë mjaft të besueshme dhe të përgjegjshëm, në qoftë se menstruacioneve është vonë tashmë, dhe 1 ditë. Për siguri më të madhe për të bërë testin e urinës parë (përqendrimi i hormoneve të pranishëm gjatë shtatzënisë ishte atëherë më i madh). Nëse testi është pozitiv, atëherë ajo është shumë gjasa në të shtatzënisë. Në qoftë se rezultati është negativ, atëherë shtatzënia nuk është ndoshta një çrregullim, por një cikël menstrual humbur dhe ovulacionit në ciklin menstrual mësipërm. Si rezultat i mungesës së ovulacionit apo menstruacioneve mund uranite ose vonë. Ajo duhet të bëhet ekzaminim gjinekologjik dhe ekzaminim ekografik, dhe nëse ajo është konfirmuar përshkruajnë pilula hormon për të rregulluar ciklet e gjatë tipike 5 ditëve. Pak ditë pas ndalimit të pilulës për gjakderdhje të tilla si menstruacioneve.
> Rimëkëmbjes Stroke
> Behterevljeva sëmundje
> telomeres Stresi shkurtojnë jetën e drejtë, shortcutting
> .. dhimbshme menstruacioneve
> Ushqimi që ndjen stomakun
> . Premenstrual Syndrome
> Kronicna opstruktivna bolest pluca
> Ushqimi kundër stresit
> alergji të Propolisi
> Si të trajtuar ankth
> Kalorive Kafe
> Qumështi MILK Ushqimi është një dëmshme?
> Strategji përballuese
> Kafja zvogëlon celulitin
> Si për të rregulluar një test të gjakut, ushqime të shtatzënisë, ushqime për numërimin e gjakut më të mirë
> Femur
> Gur në veshka
> Simptomat hedh up
> ushqime të lehta për darkë
> gjakut Ushqimi Tipi B