Këshilla të mira për jetën e përditshme

Home Artikuj Gjuhë

Shëndetësor

Këshilla rreth shëndetit si simptomat e alergjive, njohin, depresioni trajtimin e alkoolizmit, ilaçi më i mirë për migraines. Çdo gjë nga ushqimi të shëndetshëm për shëndetin insurence.

---------------------------------------------------------

Mobile (jo) për fëmijët dhe të rriturit?

Disa kanë pohuar se Gadgets tyre praktike këta të nxehtë kokë, duke krijuar një dhimbje koke që shkakton ankth tek fëmijët dhe Gadgets janë quajtur ato ..Që kur ai u shfaq pesëmbëdhjetë vjet më parë telefonat celularë, dhe merr shqetësimin publik për shkak të efekteve të mundshme të dëmshme të ekspozimit ndaj rrezatimit elektromagnetik të lartë të frekuencave të krijuara nga stacionet bazë radio dhe telefonat vetë. Në këto polemikat rreth kërcënimit të mundshëm afatgjatë shëndetësor në disa prej tyre pretendonte se Gadgets praktike warms kreu, duke krijuar një dhimbje koke që shkakton ankth tek fëmijët dhe Gadgets janë quajtur ato ... Rezultatet e studimeve të ndryshme, edhe pse nuk provuar një kërcënim të madh, duke vënë në watch, dhe ekspertët këshillojnë vazhdimisht se si në çështje të tjera, as me celular nuk është i ekzagjeruar. Duket se tani gjykata pranoi vlefshmërinë e paralajmërimeve të tyre. Gjykata e Apelit në Brescia ndryshoi aktgjykimin e shkallës së parë dhe INAIL dënuar (Instituti Kombëtar për Aftësinë e Kufizuar dhe aksidentet në punë) të paguajë kompensim Innocenteu Marcolini (57), e cila fitoi 80 për paaftësi për qind pas dy operacione tumoreve beninje dhe malinje të nervore trigeminal personale . Marcolini iu nënshtrua dhimbje të tmerrshme, pse ai u trajtua me morfinë. Jo frikësimi, por risjell, Marcolini, sipas shënimeve të gjykatës, që nga viti 1991. me vitin 2003. Vuajtja në orët e pesë deri në gjashtë ballë në ditë ka pasur një telefon celular ose telefon LAN në zyrë. Njëanshëm Studimet e IARC Gjykata u mbështet në një studim të Suedisë HARDEL profesor Lennard i cili pretendon se valët elektromagnetike të telefonave mobil mund të shkaktojë neoplasia simbolit tumore). Ai nuk pranoi, megjithatë, një studim i Organizatës Botërore të Shëndetësisë në vitin 2000. sipas të cilit incidenca e neoplasia është shumë e vogël duke marrë parasysh numrin e madh të përdoruesve të telefonit celular, dhe i njëanshëm studimin dhe të vlerësuarat Agjencinë Ndërkombëtare për Kërkime mbi Kanceri (IARC) si një bashkë-financuar disa prodhues të telefonit celular. Fakti është se njerëzit janë veçanërisht të ndjeshëm ndaj fushave elektromagnetike të frekuencave të larta, sepse trupi i njeriut absorbon rrezatuar energji dhe vjen nga efektet e ngrohjes indeve. Metaphorically duke folur, do të ishte të doja të gatuajë një pulë në mikrovalë - tha prof. Ph.D.. Dragan Poljak, Profesor i Arkitekturës Detare në Split dhe koordinator i kursit ndërkombëtar pasuniversitare në mjedisin përputhshmërinë elektromagnetike. Hulumtimet tregojnë se qëndrueshëm-shtet (rritja maksimale temperatura në mendjen e njeriut) është themeluar pas rreth 30 minutash të ekspozimit ndaj telefonave celularë, ndërsa 3-minutëshe Ekspozimi çon në një rritje të temperaturës prej mbi 60 për qind të vlerës në gjendje të qëndrueshme. Kohëzgjatja e ekspozimit prej rreth 6-7 minuta një rritje temperature e rreth 90 për qind të vlerës në gjendje të qëndrueshme. Llogaritjet tregojnë një depërtim të thellë në tru dhe densitet 50 për qind më të lartë të energjisë absorbohet në fëmijë pesë-vjeçare në lidhje me një të rrituri, edhe pse disa studime të refuzojë këtë skenar - shpjegon profesor. Dhe Pol zbulon se fëmijët nuk janë aktualisht dosimetry kënaqshme kryesisht shpjegohet për shkak të mungesës së të dhënave mbi elektrike-termike pronat e indeve. Kufizimet për ekspozim Unë jam Dr Hardell tha se - derisa ne kemi konkluzione definitive të marra në studim të plotë - është e nevojshme për të minimizuar ekspozimin e njeriut ndaj rrezatimit të telefonisë mobile. Në studimin e tij në vitin 2006. Ai tha se faktor rreziku prej rreth 2.9 në rastin e afat-gjatë ekspozimit ndaj telefonit celular, e cila është më shumë se dhjetë vjet. Në këtë dritë, shkencëtar në punën e tij të fundit kërkon rishikimin e kufijve ekzistues për ekspozimin në drejtim të vendosjes kufizimet rigoroze.
> Kënaqur për më shumë energji
> OMGJ - ju e dini se çka është?
> Bananet mund të ndihmojë urth
> qepë si një ilaç, harku shëndetësor, trajtim hark
> . Si të kurë dhimbje barku
> Ushtrimi më i mirë
> Shenjat e komunikacionit njoftime dhe urdhërat - llojet e shenjave të komunikacionit
> sëmundje periodontale e dhëmbëve
> Pesë Tibetans ushtrim
> Bimor çaj laksativ mëlçisë dhe cleanser gjak - një ilaç natyral për të mëlçisë
> . Si te zgjidhni një shampo
> Një dietë e shëndetshme, për të shmangur një sulm në zemër
> .. çaj jeshil për lëkurë të bukur
> Tumor të kockave
> .. Si për të bërë fëmijë
> Tea bërë nga mallow
> Thelbësore Oil ORANGE Si të përdorni vajra esenciale
> .. Si të shpëtoj nga fryma e keqe
> Depresioni Ankthi
> Stimulimi i ovulacionit