Këshilla të mira për jetën e përditshme

Home Artikuj Gjuhë

Shëndetësor

Këshilla rreth shëndetit si simptomat e alergjive, njohin, depresioni trajtimin e alkoolizmit, ilaçi më i mirë për migraines. Çdo gjë nga ushqimi të shëndetshëm për shëndetin insurence.

---------------------------------------------------------

TIC tek fëmijët

Më e dukshme është TIC pak dhe të raportojë përsëri në një periudhë të shkurtër, të jetës së fëmijës - TIC tilla vetëm dhe më shpesh zhduken. Prindërit shpesh mund të jetë i lidhur me ndryshimet në jetën e fëmijës që shkaktuan stres, për shembull, duke filluar kopshtin, duke lëvizur shtëpi apo mbërritjen e një vëlla / motër.Tik është një problem në të cilën trupi shkon papritur, shpejt, papritmas dhe pakontrolluar. Tik mund të ndodhë në çdo pjesë të trupit: fytyrë supet, të armëve apo këmbët. Të TIC më të zakonshme përfshijnë sy keq, duke e bërë fytyra, lëvizjet shpatull, nuhatës, fyt pastrimin ... Përveç këtyre të ashtu-quajtur. TIC motorët, ka edhe TIC vokale të tilla si pastrimin e vazhdueshëm fyt, gjuhës parakohshme, etj Afër të mjaftueshme për të ndaluar, por vetëm për pak kohë. Më e dukshme është TIC pak dhe të raportojë përsëri në një periudhë të shkurtër, të jetës së fëmijës - TIC tilla vetëm dhe më shpesh zhduken. Prindërit shpesh mund të jetë i lidhur me ndryshimet në jetën e fëmijës që shkaktuan stres, për shembull, duke filluar kopshtin, duke lëvizur shtëpi apo mbërritjen e një vëlla / motër. Rreth 10 për qind e fëmijëve në moshë shkollore fillim ka disa nga TIC. Prindërit, mësuesit, apo mësuesit mund të vëreni një afër dhe për të pyetur nëse fëmija është i stresuar apo nervoze. Pjesa më e madhe shkon dru tik në vetvete, por disa janë më keq në shtetet e ankthit, lodhje, ose përdorimi i disa barnave. Nëse kjo e drejtë nuk ka kaluar më shumë se një muaj, nuk është e nevojshme për të kërkuar ndihmë të posaçëm profesional, një prind mund të ndihmojnë fëmijën të mësojnë teknikat e relaksimit dhe tejkalimin ngjarjet stresuese. Vlerësimi nëse dhe kur të kërkoni ndihmë është e rëndësishme për të përcaktuar nëse e drejta e fëmijës për jetë. A ka fëmija të ketë probleme për shkak të dru tik në mjedisin e tij shoqëror, familjen, apo në komunikim? Nëse përgjigja është po, pavarësisht nga gjatësia e incidencës së dru tik është e nevojshme për të kërkuar ndihmë. Disa TIC mos shkoni me veten e tyre. Për disa fëmijë, TIC janë më të theksuara dhe frekuencat shpeshta gjë e dru tik në afat të gjatë. Kështu, ne dallimin midis TIC kalimtare dhe kronike. Për TIC kalimtare nuk janë një apo më shumë forma të motorik dhe / ose TIC vokale që ndodhin shumë herë në ditë për të paktën katër javë, por jo më shumë se 12 muaj rresht të meta, në qoftë se më të gjatë, atëherë ju jeni duke folur për Tourettovom çrregullim). TIC zgjasin më shumë se një vit janë quajtur TIC kronike. Drejtë kronike shënon ekzistencën ose çrregullim të lëvizshmërisë apo TIC vokale (por jo të dyja bashkë) që ndodh gjatë periudhës që nuk i kalon 12 muaj. Drejtë kronike është parë në vetëm 1 për qind të popullatës dhe mund të shoqërohet me çrregullime të veçantë dhe e pazakontë të quajtur vetëm çrregullim Tourettovim. Fëmijët me çrregullim të ketë TIC Tourettovim fizike dhe vokale. Disa TIC zhduken rritjen e fëmijës, por disa prej tyre dhe për të vazhduar. Fëmijët të cilët kanë çrregullim Tourettov mund të ketë vështirësi në mbajtjen e vëmendjes apo mund të ketë mësuar probleme. Disa janë të njollosur dhe sjelljet e ngulët dhe të sëmurë. Nëse keni vënë re një fëmijë të vetëm që zgjat më shumë se një muaj apo të ardhshëm, e cila përfshin disa lloje të dru tik, bisedoni me mjekun tuaj i cili do të përcaktojë nëse kërkohet trajtimi neurologjike dhe psikolog vizita fëmijë klinike ose fëmija psikiatër. Trajtimi përfshin terapi të sjelljes dhe, në disa raste, terapi mjekësore. Një fëmijë me një tik nervoz është e nevojshme për mbështetje emocionale kryesisht nga prindërit e tyre, por edhe nga kopshti / shkollës. Dënimi nga prindërit, mësuesit dhe fëmijët nuk ndihmojnë fëmijën për të kontrolluar TIC dhe të sigurtë shkatërrimin e fëmijëve të vetë-besimit.
> Gjakderdhje nga hunda, mungesa e vitaminës C për të ndaluar gjakun nga hunda
> . Koke Si për të shëruar a
> Çfarë duhet të hani për imunitet?
> alergji ndaj ujit
> migrenë Menstrual
> alergji të klorit
> Alergji të Propolisi
> . Si të përdorni kanellë,
> Rënia e flokeve
> Paralizë e fytyrës
> ..! Diet sipas llojit të gjakut
> Një mëlçisë
> Vitamina D dhe magnez
> Si për të përcaktuar llojin e gjakut |? Shëndetësisë
> . buzë të plasaritura si për të shëruar
> Si për të ushqyer lëkurën tuaj në gjunjë tuaj?
> Kodi i Sjelljes në internet
> Trajtimi i Bioenergjia
> Tea bërë nga mallow
> . vaj ulliri