Këshilla të mira për jetën e përditshme

Home Artikuj Gjuhë

Shëndetësor

Këshilla rreth shëndetit si simptomat e alergjive, njohin, depresioni trajtimin e alkoolizmit, ilaçi më i mirë për migraines. Çdo gjë nga ushqimi të shëndetshëm për shëndetin insurence.

---------------------------------------------------------

Dhimbje në gjoks dhe shpinë

Gjatë orëve të gjata të punës në kompjuter paraqiten dhimbje në shpinë supet dhe, veçanërisht në qafë dhe kryqeKjo ishte një masë në dukje i parrezikshëm. Në një kohë kur pak prirje për të hedhur në letër loja editorial, kolegët tanë plotësisht "ngriu". Dhimbje të tmerrshme në shpinë të tij atëherë ai u detyrua të ardhshëm katër ditëve të shtrirë në shtrat palëvizshëm. A keni ndonjë probleme të ngjashme të shkaktuara nga, orët e përditshme të gjata e zyrës së ulur në frontin e ekranet e kompjuterave? A jeni dëmton, tuaj mbrapa nyjeve dhe muskujt, dhe çdo lëvizje të largëta të vështirë të çon në "ngurtësi", në qafë dhe shpinë? Ju nuk jeni vetëm. Sipas Agjencisë Evropiane për shëndetin dhe sigurinë në punë (BE-OSHA), çrregullime musculoskeletal janë problemet më të zakonshme shëndetësore që lidhen me punën në vendet e BE. Statistikat tregojnë se në mes të 50 dhe 60 për qind e ditëve të punës të humbur lidhur me disa nga këto çrregullime. Kështu, 25 për qind e punëtorëve Europian ankohen për dhimbje shpine dhe 23 për qind e tyre kanë probleme me muskujt e lënduar. Tap për dhimbje Shumë prej tyre janë të shkaktuara nga sjellje të parregullt dhe të vështirë statike dhe përsëritje të lëvizjes, siç ndodh për shembull gjatë shtypni në tastierë kompjuteri. Për shembull, 62 për qind e punëtorëve Evropian një të katërtën e kohës së tyre të punës e kaluar në lëvizjet e duarve të përsëritura. Ndërsa ata përdoren për çrregullime musculoskeletal ishin të kufizuara në përgjithësi për personat të cilët janë ulur në një makinë shkrimi, të tilla si daktilograf, sot këto dhe të tjera probleme shëndetësore kanë një popullsi shumë më të gjerë se çdo ditë në punë për disa orë duke përdorur një kompjuter. Gjatë përdorimit të përditshëm afatgjatë të kompjuterit shkakton një sërë problemesh shëndetësore që janë të referuara në lëndime të lidhura me kompjuter (CRI). Sot, më shumë se dy të tretat e lëndimeve në botën e zhvilluar, renditet në CRI. Një nga çrregullim më të zakonshme është kapalnog sindromi i tunelit, e shkaktuar nga "përgjimi" të tepruar në tastierë kompjuteri. Prandaj, kur të shtypni duhet të merret se presioni mbi tastierën e përbashkët nuk është e prirur apo vendosur. Një shëtitje e shkurtër të vlefshme Gjatë orëve të gjata të punës në kompjuter paraqiten dhimbje në shpinë supet dhe, veçanërisht në qafë dhe kryqe. Për të shmangur këto çështje të dhimbshme, ajo duhet të zgjedhë kryetarin e duhura që ka, përsëri krah dhe shpinë qafës së mitrës. Kryetari duhet të ndjekë lakim e shpinë, këmbët duhet të sheshtë në terren të vështirë, dhe këndi ndërmjet pol dhe këmbën kralježnog rreth 90 gradë. Për më tepër, është e rëndësishme për të bërë një pauzë të shkurtër, gjatë së cilës duhet të shtrihet këmbët tuaja dhe të ecin jashtë. Zgjatur "ndezur" në ekranet kompjuterike të parë dëmin dhe statistikat tregojnë se rreth 70 për qind e përdoruesve të kompjuterit kanë një problem me vizion. Pra, kini kujdes në zgjedhjen e monitoruar tuaj dhe sigurohuni që të jetë të paktën 60 inç larg nga sytë e tu. Mirë i sigurt ... I parë Shpatullat duhet të jenë të qetë I dytë Distanca midis syve tuaj dhe monitoruar juaj duhet të jetë të paktën 60 inç I tretë Këmbët duhet të prekë sipërfaqe solide 4 Për çdo orë të ulur në zyrë të marrë një pushim pesë minuta dhe ec 5 Blink shpesh! Pra, sytë tuaj do të jetë e thatë 6 Pas gjysmë ore kërkim në monitorimin, pika sy dy-minutëshe në objekte të largëta 7 Pini ujë shpesh 8 Hani ushqime të shëndetshme, duke përfshirë edhe shumë fruta dhe perime 9 Blej një dizjanu, keyboard, mouse dhe kompjuter me bazë karrige ergonomik 10 Ushtrimi çdo ditë Simptomat
> Ushqimi me vitaminë B
> . Çfarë është Adrenalin ?
> . Paleo Ushqimi
> . Ushqime healthiest,
> Si të pastër sapun |? Higjiena
> Tea bërë nga mallow
> Lëngje NEKTAR - lëng Pineapple produkt etiketë dhe përbërjen kimike
> Rreziqet e pre-eklampsi
> Anatomi trurit Hindbrain është një vazhdim i shtyllës kurrizore. 3333333333 Anatomi trurit Truri përbëhet nga truri rrjedhin tru i vogël, dhe tru. Rrjedhin Truri është i ndarë në hindbrain dhe midbrain. Hindbrain është një vazhdim i shtyllës kurrizore. Ajo përmban një rrjet i neurons që përfaqësojnë qendra e funksioneve të kontrollit jetësore të tilla si frymë dhe presionin e gjakut. Në çatinë e pasme të trurit tru i vogël, i cili luan një rol qendror në ekzekutimin kontrollin e lëvizjes. Midbrain përmban grupet e neuroneve, secila prej të cilave përdor një lloj të veçantë të dërguarit kimike, por secili prej tyre dërgojnë axons e tyre në hemisferat cerebrale. Besohet se ata të vendosur aktivitetin e trurit në qendrat më të lartë, dhe në këtë mënyrë të ndikojë, vëmendje gjumit dhe mekanizmin e shpërblimit. Një truri i madh ndahet në midbrain dhe të mëdha në fund të trurit, e cila formon hemisferat cerebrale. Midbrain është e ndarë në dy pjesë shumë të dallueshme: thalamus dhe hypothalamus. Sinjalet që kalojnë nëpër thalamus e rrugëve ndijor të lëvore cerebrale, e cila pastaj e dërgon sinjale përsëri në thalamus. Kjo formë e lidhjes, përpara - mbrapa, është shumë interesante, informacioni nuk rrjedhin vetëm në një drejtim. Hypothalamus kontrollon funksionet si hahet, si dhe rregullon lirimin e hormoneve të rëndësishme për funksionin seksual. Në mes hemisferat cerebrale janë ganglia basal. Në sipërfaqe, një lëvore të hollë por e gjerë cerebrale. Ganglia basal luajnë një rol të rëndësishëm në inicimin dhe monitorimin e lëvizjeve. Duke pasur parasysh se hapësira është e kufizuar në kafkë, lëvore cerebrale është rrudhur, duke shkaktuar një zonë shumë më të madhe të përshtaten lëvore në të njëjtin vëllim. Lëvore cerebrale është pjesa më e zhvilluar e trurit të njeriut - katër herë më të larta se goriline. Ajo është e ndarë në një numër fushash, të cilat ndryshojnë në numrin e shtresave të neuroneve dhe lidhjet me zonat e trurit të tjera. Funksioni i shumë fusha është e njohur - auditory vizuale, dhe ndijor TRURIT, e cila merr informacion nga lëkura (leh somatosenzibilna), dhe fusha të ndryshme motorike. Rrugët nga receptorët ndijor në lëvore, dhe nga lëvore për muskujt kalimin e linjës qendër. Kështu, lëvore cerebrale e trurit kontrollon dorën e majtë lëviz në anën e djathtë të trupit, dhe anasjelltas. Prandaj, sinjale shqisore nga ana e majtë e trupit shkon në hemisferën e duhur, dhe anasjelltas. Për shembull, tingujt që hyjnë në veshin e majtë, aktivizohet zakonisht nga lëvore të drejtë. Megjithatë, të dy gjysmave të trurit nuk janë të izoluara nga njëra-tjetra - lëvore cerebrale majtë dhe të djathtë janë të lidhura tufa e madhe e axons quajtur pashpirt, Callosum korpus. Lëvore cerebrale është e nevojshme për aktivitetet vullnetare, gjuhën, të folurit dhe funksionet e larta të trurit, si të menduarit dhe të kujtesës. Shumë nga këto funksione zhvillohen në të dy hemisferat e trurit, por disa janë shumë të lateralizirane, pra, e vendosur kryesisht në një hemisferë. Janë identifikuar zonat që janë të lidhur me disa nga funksionet e trurit të larta, të tilla si fjalim, i cili në shumicën e njerëzve lateraliziran në hemisferën e majtë.
> . Ushqimi për meshkujt
> Ushtrimet për këmbë
> Trajtimi i Bioenergjia
> Ushqime të shëndetshme dhe të sëmurë
> Otkrivanje nasljedne bolesti
> Kolesterolit të keq dhe Brazili NUTS arrë
> Pain Foot
> Komuna e droguar
> . Si për të rikthyer besimin
> Proteinave në urinë
> efektet e stresit