Këshilla të mira për jetën e përditshme

Home Artikuj Gjuhë

Shëndetësor

Këshilla rreth shëndetit si simptomat e alergjive, njohin, depresioni trajtimin e alkoolizmit, ilaçi më i mirë për migraines. Çdo gjë nga ushqimi të shëndetshëm për shëndetin insurence.

---------------------------------------------------------

Krpelji sëmundje

Sëmundjet Rickettsial janë simptomat e saj mund të ngjajnë gripit, por mund të shkaktojë komplikime të rënda dhe madje fatale ...Ticks Sëmundjeve Rriqrave encefaliti (TBE) Rriqrave encefaliti (TBE) është një sëmundje inflamatore të sistemit qendror nervor i shkaktuar nga virusi rriqrave encefalit. Virus TBE në Kroaci u zgjerua në zonën midis Sava dhe Drava në Gorski Kotar. Infeksioni nga ky virus në disa njerëz shkakton vetëm sëmundje e lehtë shoqëruar me ethe, dobësi s universale, dhimbje të muskujve dhe simptoma të tjera nonspecific, ndërsa vetëm një numër i vogël i infektuar të zhvillojë imazhin klasik të meningjit ose encefalit, e cila reflektohet, dhimbje koke pështirosje, vjellje dhe simptome të tjera neurologjike. Krime-Kongo ethet hemorragjike Krime-Kongo ethet hemorragjike është një sëmundje e rëndë me simptoma të përgjithshme manifestohet me çrregullim të koagulimit dukuri pasuese e gjakderdhjes. Borreliosis - Lyme Sëmundjeve Borreliosis - sëmundje Lyme te njeriu manifeston simptoma të ndryshme prej të cilave më karakteristike pamjen e një rrjeti ovale apo skuqje të lëkurës (eritemë migrans). Sëmundja mund të kalojë spontanisht, veçanërisht në qoftë se trajtohen me antibiotikë të përshtatshme. Pas lezione të lëkurës dhe ndonjëherë pa to, mund të zhvillojnë miokard, meningjit ose ndonjë formë tjetër të sëmundjes. Ethet lepuri Tularemia është një sëmundje akute, që në përgjithësi manifeston ndryshime lokale në pikën e hyrjes patogjene, zhvillimin e ndryshimeve në lëkurë dhe mukozës, nyjet limfatike të rritet, pneumoni dhe forma të tjera të sëmundjes më rrallë. Erlichiosis Erlichiosis është një sëmundje që zakonisht figura gripi me potencial për disa komplikime. Babesiosis Babesiosis është kryesisht një sëmundje të kafshëve të shkaktuar nga Babesia divergens dhe Babesia microti. Shumica e njerëzve të infektuar sëmundjes babezijama shkon kursin e saj pa simptoma, ose një sëmundje e lehtë të ngjashme me gripin, ndërsa forma më të rënda të sëmundjes zakonisht zhvillohet në splenektomiranih immunodeficient, dhe të moshuarit. Rickettsial Sëmundje Rickettsial janë simptomat e saj mund të ngjajnë gripit, por mund të shkaktojë komplikime të rënda dhe madje fatale. Në Kroaci, që ndodhin në zona endemike, ku kafshët (sidomos deleve dhe qentë) janë rezervuar të madh të sëmundjes. Vetëm Q-ethe transmetohet kryesisht në mënyra të tjera, përmes një ticks shumë. Shkaku i saj i Coxiella burnetii, një sëmundje manifestohet me, mialgjia ethe dhe dhimbje koke, dhe në raste të rënda dhe zhvillimin e hepatitit, pneumoni dhe encefalit. Si Kroacia është një vend turistik, sidomos paralajmërojnë shfaqjen e etheve Mesdheut shkaktuara nga R. conorii, e cila është e përhapur në zonat tona bregdetare, por sëmundja është zbuluar rrallë për shkak të butë foto klinike.
> Mëngjes të shëndetshëm
> Si për tu kujdesur për lëkurë të ndjeshme?
> Si të ndjehen më të lirshëm për të trajtuar pagjumësi dhe si për të fjetur
> Çfarë duhet të hani për imunitet?
> . Çfarë është sindromën Down
> Ushqimi që përmirësojnë disponimin
> basal metabolizmit
> Sa kohë abs, ushtrojnë tre herë në javë, ushtrimet abs
> . Si te zgjidhni një pastë dhëmbësh
> zorrë nervoz
> LADIOMIL
> tableta Ibuprofen
> Fjetur në shpinë tuaj
> ... Si të shpëtoj e zbokthit
> Pse duhet të hani pineapple
> Si të shpëtoj e qarqeve të errëta
> . Si mjekim tuaj
> Paralizë e fytyrës
> Edemë pulmonare
> Si një person reagon ndaj stresit?