Këshilla të mira për jetën e përditshme

Home Artikuj Gjuhë

Shëndetësor

Këshilla rreth shëndetit si simptomat e alergjive, njohin, depresioni trajtimin e alkoolizmit, ilaçi më i mirë për migraines. Çdo gjë nga ushqimi të shëndetshëm për shëndetin insurence.

---------------------------------------------------------

Frymëmarrje e duhur

Ajo fillon me fazën e tym, i cili është ajri ngadalë nxjerr me gojën tuaj dhe duart shtyjnë poshtë brinjëve ...Frymëmarrje e duhur Frymë është funksioni më i rëndësishëm për të mbështetur jetën, sepse pa ushqim mund të durojë tre javë, pa ujë për tri ditë, pa oksigjen për vetëm tre minuta, sipas vita.revije.hr. Frymë është një akt pa ndjenja, ne bëhemi të vetëdijshëm për atë vetëm kur është e vështirë. Frymëmarrja është shkëmbimi gazit, oksigjenit dhe dioksidit të karbonit në mes botën e jashtme dhe qelizat e trupit të njeriut. Kjo detyrë kryhet nga mushkëritë, funksioni i të cilit është që të sigurojë furnizim të duhur të oksigjenit dhe për të hequr nga trupi dioksidit të karbonit akumuluar. Për të shkëmbyer me gaz mund të ndodhë, ajrit përmes rrugëve të frymëmarrjes në mushkëri, flluska mushkërive që përbëjnë të ashtuquajturin. membrana alveokapilarnu sipërfaqe të cilit është rreth 70 m². Frymëmarrje zhvillohet në dy faza: I parë Thithja - faza aktive ku ka një diafragmë balancimi, duke tërhequr brinjë më të ulët. I dytë Tym - faza e pasive e frymëmarrjes që ndodh pa vullnetin tonë, për shkak se diafragma relakson dhe ri-merr formën e hemisferat. Kontrolli i frymëmarrjes ka qendrën e frymëmarrjes në një kabllo të zgjeruar. Frymë si duhet? Kur e duhur të frymëmarrjes shpatullën tjetër. Parimi bazë i frymëmarrjes e duhur është e kontrolluar nga frymëmarrje basal e fileto gjoksi, marrë frymë të qetë, e cila nuk kërkon punë aktive të, mbytje frymëmarrjes dhe frymënxjerrje nëpër hundë, një dorë e vendosur në abdomen sipërme kontrollon lëvizjen e muskujve të frymëmarrjes kryesore (Diafragma) poshtë. Kjo mënyrë shpesh frymë frymëmarrje meshkujt, ndryshe nga gratë, të cilët zakonisht marrin frymë zgjeruar mur anësore gjoks, dhe në këtë mënyrë të frymëmarrjes quhet frymë kraharorit. Të dyja metodat sigurojnë një furnizim të mirë të oksigjenit në të gjithë trupin, në rast se mushkëritë janë të shëndetshme. Ndonjëherë përpjekje në individë të shëndetshëm, për shkak të një paaftësi për të kontrolluar të frymëmarrjes, ndjenja e presionit të ndodh në gjoks dhe "urisë për ajër", e cila është e lidhur zakonisht me humbjen e peshës palestër ose të fituar. Tym më shumë se mbytje Pacientëve të mushkërive ushtrime të frymëmarrjes që kërkojnë punë aktive të frymëmarrjes dhe duhet alternative me fazat e relaksimit. Parimi bazë i frymëmarrjes të duhur është diafragmës cik frymë pengesë: thith nëpërmjet hundës për të kontrolluar uljen e diafragmë dhe fryj barkun poshtë palme, të cilat ne të vendosur në bark, dhe nxjerr frymë ngadalë nëpërmjet zërit buzët polustisnute duke thënë se "f" ose "s", si ne shtrydh pëllëmbë të barkut drejt murit mbrapa. Gjatë ushtrimit duhet të shtrihet gjatë tym, e cila duhet të jetë dy herë më shumë se mbytje. Ky model frymë duhet të përdoret për përpjekje mastering (ngjitje shkallët, heqjen ose mbante ngarkesa). Zgjerimi anësore të gjoksit është gjithashtu e mundur për të kryer një teknika të veçanta të frymëmarrjes të ju ndihmojë kontrollin në duart tuaja të pozicionuar në brinjë të ulët. Ajo fillon me fazën e tym, i cili është ajri ngadalë nxjerr me gojën tuaj dhe duart shtyjnë poshtë brinjëve. Kur thithur ruan të njëjtën shuplakat duke rritur presionin përhapjen e basal pjesë të mushkërive. Është e mundur që të përdorin rripin e gjerësi 12 cm dhe një gjatësi prej rreth 120 cm, e cila është vendosur rreth gjoksin në nivelin e ulët brinjë, para dhe vendin e saj në një situatë krize. Faza e tym i brezit është forcuar rreth gjoksin, e cila shtrihet tym tona dhe inhalimi gjatë një loosening graduale të brezit siguron rezistencë në përhapjen e bazave të mushkërive. Kjo teknikë mund të hedh vetëm një bazë të mushkërive. Ushtrimet duhet të përsëritet të paktën dy herë në ditë, tre seri e 5:00-10:00 frymë dhe teknikat e frymëmarrjes mastering e kontrolluar dhe dijafragmalnog të çojë në automatike, që do të thotë për të marrë frymë "pa menduar".
> pilates ushtrime topin
> Alergjia tek fëmijët
> Embrion gruri
> alergji të alkoolit
> Mullë
> vitamina Apple
> Motor sëmundje neuron
> Si është e BMI, llogaritja e peshës trupore, në masë të trupit
> .? Çfarë është aborti
> kohë Moving shkakton depresionin
> Si nuk kemi dëgjuar
> Vaj ulliri e forcon sistemin imunitar
> Vitamina E
> Çaj me xhenxhefil
> Gluten alergji të
> Mishrat Gjakderdhje
> .? Çfarë është cystoscopy
> Ndikimi i alkoolit
> Homeopati - alergji
> Imazhe magnetik rezonancë të kokës